Macbook Air (2013)

Denne lille krabaten holder koken i minst 12 timer. (Bilde: Apple)

– Halleluja, den varer i 13 timer!

Ekspertene har testet den nye MacBooken, og jubler over ekstrem batteritid.

Macbook Air (2013)

Vekt: 1,34 kg
Skjerm: 13,3 tommer, 1440 x 900 piksler
Tilkobling: 802.11 ac Wi-Fi
Minne: 4 GB ram
Batteritid: 12 timer
Pris: 7790 for billigste modell

13 timer og 29 minutter. Det er egentlig alt du trenger å vite. Det var så lenge nye MacBook Air klarte å kjøre Safari igjennom vår batteritest, skriver The Verge

Den nye, supertynne datamaskinen fra Apple har kommet i butikkene, og amerikanske teknologijournalister har allerede rukket å teste den. 

På innsiden har Apple denne gangen stappet inn Intels splitter nye Haswell-prosessor, som ikke bare gir bedre ytelse, men også langt bedre batteritid. Apple selv skrøt av en batteritid på 12 timer, og ifølge den første runden anmeldelser klarer den både det og litt til. 

Alle elsker batteritiden

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Utsiden på 2013-utgaven av MacBook Air er identisk med forgjengeren, men ifølge anmelderne gjør ikke det så mye.

– Den nye batteritiden, som både Apple og Intel bør få skryt for, gjør at dette føles ut som en helt ny MacBook-æra, skriver Cnet.

Akkurat som The Verge prøvde nettstedet Gizmodo å tyne den bærbare datamaskinen til sitt ytterste, for å se hvor lenge batteriet holdt. De oppnådde også rimelig imponerende tall: 

– Vi strømmet Nyan Cat over Wi-Fi med skjermbelysningen på 80 prosent styrke, og Airen holdt ut i 13 timer og 6 minutter. Tretten timer og seks forbanna minutter. Det er mer enn det dobbelte av dagens Ultrabook-generasjon, skrøt Gizmodo.

Kjip skjerm 

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Men, selv med drøssevis av lovord om den imponerende batteritiden var det ikke bare skryt å få for MacBook Air. Mange hadde forventet en bedre skjerm på Apples nyeste bærbare, men slik ble det ei. 

Alle er enige om at oppløsningen på Air har begynt å føles utdatert, og blir utkonkurrert både av Apples egne Retina-modeller og den superlekre Sony VAIO Pro

– Den kjipe skjerm-oppløsningen har gått fra å være et akseptabel aber til å være et skikkelig handicap, skriver Engadget.

Dommen 

Foto: Apple

Omtrent samtlige anmeldelser av 2013-utgaven av Macbook Air konkluderer med det samme. Batteritiden er helt fantastisk, og knuser alt annet på markedet for øyeblikket.

Likevel klager ekspertene på at ytelsen har gått bittelitt ned, og at SSD-en på 128 GB som følger med den billigste utgaven bør ha vært større. Skjermen imponerer heller ingen, og de mener at hvis du kjøper en bærbar datamaskin i 2013 bør du i hvert fall ha muligheten til å få en skjerm med full HD-oppløsning. Alt i alt er det likevel en fantastisk maskin, ifølge anmelderne.

The Verge oppsummerer det slik:

– Vi har anbefalt MacBook Air i tre år på råd nå, og det er ganske enkelt: Hvis du er en normal person som vil kjøpe en bærbar datamaskin, kjøp en MacBook Air.

Les testene i sin helhet:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen