HTC One Max

(Bilde: HTC, Shutterstock/119807125)

En gigant eller en krøpling?

HTCs nye brettmobil får krass kritikk for en ubrukelig fingeravtrykksleser av samtlige anmeldere.

Gigantmobilen HTC One Max ble avduket offisielt i går, og testene har begynt å renne inn på nettsteder verden over.

HTC One Max er en forvokst utgave av flaggskipet HTC One, som kom ut tidligere i vår. Hva er nytt? Er økningen av størrelsen positiv? Vi lar proffene avgjøre.

Det positive

Foto: HTC

Samtlige nettsider hyller skjermen til den digre brettmobilen. The Verge skriver at den er et av markedets beste, og framhever også de innebygde BoomSound-høyttalerne. Det samme gjør Pocket-lint, som mener at lydkvaliteten er utmerket.

I tillegg er batteriet på 3300 mAh en positiv egenskap, og gir kjempemobilen god batteritid. CNET liker videre brukergrensesnittet Sense 5.5, som gjør Android attraktivt og enkelt å bruke. TechRadar syns til slutt at det er positivt at en MicroSD-inngang er på plass.

Det negative

Det virkelig nye med HTC One Max er størrelsen og fingeravtrykkleseren på baksiden. Ingen lar seg imponere over sistnevnte. Pocket-lint skriver at plasseringen gjør det for kronglete å bruke skanneren, mens Wired.co.uk og The Verge føyer seg inn i rekken av kritikere og hevder at den er unøyaktig og dårlig utført. TechRadar kaller fingeravtrykkleseren for «poengløs».

Brettmobilen har et Snapdragon 600-brikkesett på innsiden, i motsetning til det nyere og kraftigere Snapdragon 800 – som de fleste toppmodellene i høst kan skryte av å bære på. Dette gjør at HTC One Max presterer svakere enn konkurrentene, men CNET mener likevel at ytelsen holder til de fleste oppgaver.

Konklusjon

TechRadar skriver at HTC One Max ikke når HTC One til knærne engang, til tross for den massive størrelsen. Hvis du likevel har ventet på en større utgave av HTC One, vil du neppe bli skuffet, ifølge Wired.co.uk.

HTC One Max er ingen dårlig telefon, men drar ikke fullstendig nytte av verken størrelsen eller fingeravtrykkleseren, og har svakere maskinvare og ytelse enn rivaler som Samsung Galaxy Note 3. The Verge mener at den er altfor stor og føles rar å holde i, slik at det sannsynligvis er tryggere å kjøpe HTC One.

Les også dommen av «småtelefonene» iPhone 5S og 5C:
– Den største S-oppgraderingen noensinne »

(Kilder: CNET, TechRadar, Wired.co.uk, Pocket-lint og The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen