Dolby surround-lyd på øret

Enten du liker å spille skytespill som Counter Strike, se filmer eller høre favorittmusikken din på PC-en, vil du utvilsomt få en helt annen opplevelse enn det du er vandt til med de nye hodetelefonene Gamecom 777. Produsenten Plantronics har nemlig samarbeidet med Dolby om å utvikle hodetelefonene som gir deg surround-lyd på øret.
 
På pre-lanseringen av Gamecom 777 ved Dolby Studios i England fikk vi ta en sniktitt på hodetelefonene som Plantronics mener vil gi spillentusiaster verden over en lydopplevelse de ikke har hørt maken til.
 
- Den klareste lydopplevelsen
Direktør for PC segmenter i Plantronics Adrian Bedggood sier til Mobilen at de jobbet tett med spillere i utviklingen av hodetelefonene, for å sørge for at de oppfylte alle de spesielle krav og behov de måtte ha. Gamecom 777 er nemlig først og fremst et spillheadsett.
 
- Gamecom 77 er det første spillheadsettet fra Plantronics som har Dolby teknologi. Vi vet hvordan vi skal lage hodetelefoner som tåler en trøkk og gir den klareste lydopplevelsen, og vi jobbet tett med spillere for å utvikle Gamecom 777 etter deres ønsker, sier Bedggood.
 
- Hodetelefonene er så behagelige at man kan ha de på hele dagen, og mikrofonen kan skyves vekk når du ikke spiller, slik at Gamecom 777 også blir perfekt når man ser på filmer eller hører på musikk, legger han til.

Artikkelen fortsetter under bildet

Plantronics Gamecom 777 med Dolby 5.1 surround.
 
Dolby 5.1 surround
Det som skiller Plantronics’ Gamecom 777 fra andre hodetelefoner som er beregnet på PC-spill er at du får Dolby 5.1 surround-lyd i stedet for stereolyd. Det betyr at dersom du for eksempel spiller det populære skytespillet Counter Strike vil du kunne høre hvor motstanderen din befinner seg.
 
Med Gamecom 777 kan du dermed avsløre om motstanderen din er rett bak deg, i en bygning oppe til venstre for deg eller gjemmer seg bak busk foran til høyre for deg. Vi fikk demonstrert hvordan dette fungerte da vi fulgte den beste engelske Counter Strike-klanen, som det kalles, spille mot den beste klanen fra Spania. Vi kunne flere ganger se fordelen av å ha surround-lyd, ettersom det var lett å høre hvor motstanderne befant seg når vi hadde på oss hodetelefonene.
 
- Med Dolby 5.1-teknologi får du realistisk surround-lyd på et hvilket som helst PC-spill, slik at man kan høre hvert eneste vindu knuse, føle hver eksplosjon og oppleve hver eneste nedsabling som om det skulle skje på ordentlig, sier Bedggood.

Artikkelen fortsetter under bildet

Vi fikk demonstrert spillet Counter Strike sammen med Gamecom 777.
 
Plantronics på månen
Vi fikk også se trailere på noen kommende 3D-filmer, deriblant animasjonsfilmen Fly me to the moon som handler om den første månelandingen. Dermed fikk vi demonstrert hvordan surround-lyden i Gamecom 777 egnet seg på film.
 
Det var neppe tilfeldig at det var akkurat denne filmen de viste, ettersom de berømte første ordene fra månen, ”one small step for man, one giant leap for mankind”, ble sagt gjennom et Plantronics headset.
 
En ny dimensjon
Plantronics-direktøren tror spillheadsettet Gamecom 777 vil gjøre spillopplevelsen mer realistisk takket være Dolby 5.1-surround-lyden. For å få surround-lyd i hodetelefonene må man imidlertid koble til et medfølgende eksternt USB-lydkort til PC-en. Det betyr at hodetelefonene er best egnet til bruk på en PC.
 
- Med Gamecom 777 får spillet du spiller en ny dimensjon, og gir deg en fordel ved at det er lettere å finne ut hvor motstanderen din eller andre hindringer som ikke vises på skjermen er. I tillegg får du en mer bedre lytteopplevelse slik at du unngår å bli sliten og kan spille lenger, avslutter Bedggood.

Artikkelen fortsetter under bildet

Journalistene prøver Gamecom 777.
 
Når kommer Gamecom 777?
Hodetelefonene blir offisielt lansert neste måned, og vil ifølge Plantronics bli tilgjengelig for salg i Europa i september.
 
Gamecom 777 vil sannsynligvis koste rundt en tusenlapp i Norge.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen