Dokumentarkanal på nettet
Teknofil

Dokumentarkanal på nettet

Annonsør­innhold
Les hele saken »
TV-markedet har endret seg radikalt de siste årene. Ikke bare med fremveksten av nett-TV, men også de tradisjonelle TV-kanalene endrer stadig sine tilbud. Etter at bakkenettet tok kvelden har vi sett et stadig større fokus på nisje, noe TV3 og Viasat 4 nylig demonstrerte med sin segmentering av kanalene.

Dette er det som skal gjøre at svenskutviklede Factual TV skal lykkes, ifølge utviklerne.

Oppstart i dag
På de ti første forsøkene kom vi ikke inn på Factual TV på grunn av overbelastning av nysgjerrige, men vi smurte oss med litt tålmodighet, og nå fungerer tjenesten. Ved oppstart er det 2.300 dokumentarer tilgjengelige, men svenskene lover at dette tallet vil øke raskt etter lansering. Gründer og sjef, Daniel Hill, sier at det er nisjestrategien som vil skille tjenesten fra konkurrenter.

- Vi har en veldefinert innholdsstrategi som gjør at vi kan indeksere tjenesten på søkeord. Så vi retter oss ikke bare mot de som vil se på TV, men også de som vil ha informasjon. At de store seriene som kanskje har en større målgruppe ikke er med, er et klart bevisst valg for oss, sier Hill til svenske IDG.


Factual TV tilbyr dokumenterer rundt en rekke tema.

Nisje er fremtiden
Endringene i TV-markedet blir bekreftet av medieforskerne, og førsteamanuesis Anders Fagerjord ved institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, ser helt klart trenden.

- Det blir stadig mer TV og video på nettet, men hvis det skal fungere må man enten gjøre som for eksempel Youtube, og samle alt, eller må man satse på en smalere nisje. Brukerne viser stadig økende interesse for de rene kanalene. Tradisjonell kringkasting hvor man tilbyr en TV-pakke bestående av litt av alt, blir stadig mindre attraktivt. Vi ser det også på en rekke av de mest populære norske nettsidene i løpet av den siste tiden. Yr.no har opplevd en enorm vekst, og de har rendyrket det de driver med. Vær. Det viser seg at denne satsingen på nisje fungerer, sier Fagerjord til Teknofil.

Globale rettigheter
På ett punkt skiller også Factual TV seg vesentlig fra Joost. Joost møtte problemer da de forsøkte å få rettighetene til store amerikanske TV-programmer, mens på grunn av nisjesatsingen kommer Factual TV til å sitte på de globale rettighetene for alle sine programmer. Noen svensk kanal blir det imidlertid ikke.

- Vi har hatt innledende samtaler med blant annet SVT, men vi har valgt å satse på de større aktørene, og vi satser på å nå et globalt marked, sier Hill til IDG.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen