Dok 12 snart utsolgt

Dok 12 snart utsolgt

Dok 12 snart utsolgt

Stjernespekket dokumentarfestival nærmer seg.

I romjulen startet billettsalget til festivalen for alvor, og etter knapt ti dager kunne mediene melde at Dok 12 nesten var utsolgt.

Festivalen går av stabelen i Litteraturhuset i Oslo 22. til 25. februar og festivalpass koster 1325 kroner, og 1025 kroner for PK-medlemmer. På På Fotojournalistens hjemmesider kan du finne programmet. Festivalen blir arrangert for syvende gang, av Pressefotografenes klubb, med god hjelp fra Fritt Ord og Norsk Journalistlag. Det blir foredrag, workshops og faglige debatter.

Fra Sally Manns
Fra Sally Manns "Immediate Family". FOTO: Sally Mann

Kvinnefokus
Det største trekkplasteret til årets festival er den kontroversielle fotografen Sally Mann. Hennes prosjekt Immediate family, med bilder av egen familie fikk stor oppmerksomhet i USA, mye på grunn av nakenheten i bildene. Dette førte til at konservative kristne i USA beskyldte henne for barnepornografi.

Hun ble kåret til årets amerikanske fotograf av magasinet TIME i 2001, gg festivalarrangørene er tydelig fornøyd med å få hennes navn på plakaten: - Hun er en av nåtidens mest betydningsfulle fotografer, fortalte Terje Bringedal tidligere i et intervju til foto.no.

Fra Liz Hingleys
Fra Liz Hingleys "The Jones Family". FOTO: Liz Hingley

Det er et tydelig kvinnefokus i årets program, blant annet er 26-årige Liz Hingley hentet inn, som avsluttet fotoutdanningen for bare fire år siden. Hingley mottok nylig et stipend fra Getty Images for å fortsette prosjektet "The Jones Family", hvor hverdagslivet til en familie i industribyen Wolverhampton blir dokumentert.

Fra Espen Rasmussens arbeid som fredsprisfotograf. FOTO: Espen Rasmussen
Fra Espen Rasmussens arbeid som fredsprisfotograf. FOTO: Espen Rasmussen

Fredspris og 22.juli
Av mannlige fotografer er blant annet vår egen Espen Rasmussen med. Han ble i år plukket ut som fredsprisfotograf, og har følgelig blitt tatt med i programmet. Han vil fortelle om arbeidet og møtet med fredsprisvinnerne.

Festivalen åpner med Årets Bilde-kåringen, hvor vi vil se hvilke norske fotografer som har utmerket seg i løpet av det siste året. Dok 12 vier også plass til 22.juli, som det vil bli en egen utstilling rundt. Som tidligere nevnt er festivalen snart utsolgt, så de som vil ha inspirasjon til videre fotografering må snu seg rundt og Kjøp billetter på Fotojournalistens hjemmesider.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen