Nostalgi
IBM Deskstar 75GXP var en av sin tids raskeste harddisker. (Bilde: Gough Lui)

Dødsdisken som lagde skikkelig hodepine for IBM

Deskstar 75GXP ble bedre kjent som «IBM Deathstar».

Spør du fem forskjellige dataentusiaster om hvilken produsent som lager de beste harddiskene, vil du trolig få flere forskjellige svar. Joda, rene tekniske spesifikasjoner og målinger vil kunne si noe om hvilke harddisker som rent objektivt er raskest. Men de aller viktigste egenskapene for en harddisk er nok snarere pålitelighet og holdbarhet, noe de fleste som har mistet data i et diskkrasj vil attestere på.

Produsenten som vil komme dårligst ut i en slik undersøkelse, vil da nesten alltid være den vedkommende har hatt negative erfaringer med i form av dårlige harddisker – og dette vil ikke nødvendigvis være samme produsent for forskjellige personer eller firmaer.

For av et utvalg harddisker vil det alltid være noen som tar en litt for tidlig kveld – uansett produsent – og som regel er det i stor grad snakk om uflaks. Men når det er sagt, har det også gjennom tidene vært noen spesielle tilfeller der visse harddiskserier har utmerket seg med spesielt dårlig kvalitet.

En av de mest berømte – eller kanskje snarere beryktede – eksemplene på dette er IBM Deskstar 75GXP.

En travel tid

Mange av problemdiskene var skrudd sammen i Ungarn.
Mange av problemdiskene var skrudd sammen i Ungarn.Foto: Gough Lui

I år 2000 var dataindustrien på full fart inn i framtiden. Dataproblemene som var fryktet under overgangen til et nytt årtusen viste seg å være overdrevet, og hadde i tillegg sørget for at det var pumpet inn en del kapital i det stadig voksende PC-markedet.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (15)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen