Død Nikon D5000?

Nikon har offentliggjort et såkalt "service advisory" angående Nikon D5000. Det viser seg at det i en serie er brukt en elektronisk komponent i kameraets strømstyringssystem, som ikke holder mål, og at kameraet i noen sjeldne tilfeller kan låse seg og ikke la seg skru på, selv med fulladet batteri eller ekstern strømtilførsel.

Det er ennå ikke helt klart hvilke D5000-kameraer dette gjelder, men Nikon Norge melder om det samme problemet og uttaler til Akam at er det sannsynlig at noen av de aktuelle kameraene er solgt her til lands. Man skal imidlertid kunne sjekke sitt kameras serienummer på denne siden fra og med 23 juli, ved hjelp av et nettbasert verktøy. Dersom du har et kamera som er berørt av denne feilen, lover Nikon å utbedre den kostnadsfritt for kunden. Dette dekkes av Nikons Europa-garanti, så utbedringen vil være kostnadsfri selv om du har kjøpt kameraet i en butikk i et annet europeisk land, eller i en norsk butikk som har importert det selv, det vil si såkalt "gråimport".

Mange lignende feil i kameraer er programvarebasebaserte og vil dermed kunne rettes opp ved hjelp av en oppdatering av kameraets firmware, men det ser ikke ut til å være tilfellet her, siden feilen skyldes en svakhet i en spesifikk komponent. Dersom denne feilen viser seg på ditt kamera, har du altså ingen annen mulighet enn å sende det inn og få delen skiftet ut.

OPPDATERING: Nikon har nå lagt ut denne websiden hvor du kan sjekke om ditt D5000 trenger reparasjon eller ikke.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen