Dobling i mobilbøter

Aftenposten.no oppgir i dag tall fra statens innkrevningssentral som viser at mange nordmenn slettes ikke overholder handsfree-påbudet når de kjører bil.

 

I perioden 1. januar til 13. desember 2004 ble det skrevet ut 2624 forenklede forelegg til bilister som trosset dette påbudet. Til sammenlikning måtte 5372 personer åpne lommeboken på grunn av denne trafikkovertredelsen i den samme perioden i 2005. Antallet bøter på dette området er med andre ord mer enn doblet i løpet av ett år.

 

- Vi kan bekrefte at disse tallene er riktige, men vil si minst mulig om saken før vi har sett mer nøye på tallene, sier UP-sjef Odd Reidar Humlegård til Aftenposten.

 

Slik er reglene & sÃ¥ MYE koster det
Dersom du møter på Onkel Politi når du prater i håndholdt mobil bak rattet, koster det deg svimlende 1300 kroner.

 

Det er antagelig uklart for mange hva som per lov, egentlig er godkjent som handsfree-utstyr. De fleste mobiler leveres i dag med et handsfree-system, men dette i seg selv er ikke nok til å blidgjøre myndighetene.

 

– Mobilen skal være plassert på en fastmontert holder i umiddelbar nærhet av rattet, sier Politiinspektør i UP, Roar Skjelbred Larsen til Mobilen.no.

 

Du kan med andre ord kun benytte handsfree-systemet som følger med mobilen din dersom selve telefonen er plassert i en fastmontert holder på dashbordet.

 

En annen interessant problemstilling med tanke på bruk av mobil i bilen, er tekstmeldinger.

 

– Dette er vanskelig å kontrollere, og foreløpig eksisterer det ingen spesifikk lovparagraf som omhandler akkurat dette. Her vil jeg vise til Vegtrafikklovens § 3 om grunnregler for trafikk, sier Skjelbred Larsen.

 

Og for de av dere som ble fulle av nysjerrighet for hva denne loven innebærer:

 

”Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret”.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen