Dobling i antall SMS

Dobling i antall SMS

Analysebyrået Gartner melder at det ble sendt totalt rundt 936 milliarder tekstmeldinger i løpet av 2005, og nå estimerer de med at SMS-bruken vil dobles og ende på 2,3 billioner, eller 2 300 milliarder innen 2010.

Nordmenn sto i 2005 for 4,1 milliarder av disse tekstmeldingene, og dersom også Norge følger den antatte doblingen frem mot 2010, vil hver av oss sende tett oppunder 170 meldinger i måneden, altså 5 meldinger hver eneste dag.

Størst vekstmulighet mener Gartner det er i Asia og Nord-Amerika

Mindre lønnsomt
Selv om vi skriver stadig flere tekstmeldinger, tjener mobiloperatørene mindre og mindre penger på denne tjenesten. Derfor er operatørene nå ute etter å finne en ny melkeku.

Eksakt hva slags melkeku operatørene er ute etter, vil ikke Gartner spekulere i, men de har ikke tro på at noen av dagens meldingsformater som MSN, MMS eller e-post vil kunne erstatte tekstmeldingene fullt ut.

Selskapet poengterer at både prisen og brukervennligheten til disse tjenestene gjør dem langt mindre interessante for forbrukere enn den billige, enkle SMSen.

Lav MMS-økning
Selv om antallet MMS-meldinger trolig kommer til å stige, har dette ikke blitt den suksessen operatørene håpet på. Gartner tror antallet bildemeldinger kommer til å stige fra 8,3 milliarder til 47,4 milliarder innen 2010, men sier tallene allikevel er svært skuffende sammenliknet med hva operatørene håpet på da MMS ble lansert.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen