Doblet salget av smarttelefoner

Alternativ tekst mangler

 Flere og flere ser nytten i å bruke smarttelefoner eller PDA-er. Og det gjenspeiles i salgsstatistikken til produsentene.

I følge Gartner, som nå har samlet sammen tallene for første halvår av 2006, har salget av smarttelefoner fått et solid oppsving i løpet av det siste året. Mens det i første halvdel av 2005 ble solgt rundt 20 millioner smarttelefoner, er tallene for første halvdel av 2006 oppe i nesten 35 millioner telefoner.

Nokia taper andeler
Selv om Nokias andel på markedet for smarttelefoner datt fra 58 til 50 prosent i løpet av det siste året, er finnene fortsatt overlegent størst. I første halvdel av 2006 solgte selskapet over 17 millioner smarttelefoner. På andreplass kom Panasonic, med drøyt tre millioner solgte telefoner. Deretter følger NEC, med Motorola og Sharp hakk i hel.

Markedet for smarttelefoner har ikke bare vokst, men også forflyttet seg. Mens det før var Europa, Midtøsten og Afrika som var de største markedene for smarttelefoner, har nå Japan tatt over, skriver Digi.no.

På PDA-fronten har ikke salget økt på langt nær like mye. Fra første halvdel av 2005 til tilsvarende periode i år, ble det solgt rundt 400 000 flere PDA-er på verdensbasis.

Når det gjelder PDA-produsentenes kappløp om markedandelene, er det klart RIM som ligger forrerst. RIM er selskapet som produserer Blackberry-enhetene, som er svært populære i USA. På andreplass finner vi Palm, og deretter HP og Mio.

(Kilder: Digi)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen