Dobler prisen på utenlands-SMS

Trenden blant mobiloperatørene er å senke prisene for å fri til brukerne. Men Netcom og Telenor velger å gå andre veien, og har nå skrudd opp SMS- og MMS-prisene til utlandet.

Tidligere lå SMS-prisen til utlandet på mellom 59 og 69 øre for Netcom-kunder, avhengig av hvilket abonnement du har. I dag må du ut med 1,50 for en SMS. MMS-prisen, som før lå på 1,99 kroner, er nå hevet til 5. Prisene har altså mer enn doblet seg.

Etter prisøkningen er Netcom nå like dyre å bruke til SMS og MMS utenlands som Telenor. Erkerivalen har nemlig også hevet prisene til det samme nivået.

På sine egne nettsider begrunner Netcom prisøkningen er "et resultat av høyere kostpris fra utenlandske operatører på SMS og MMS", skriver Forbruker.no.

- Tilpasset markedet
- Vi har nå justert prisene for å tilpasse oss markedet, sier Vederhus til Forbruker.no. I følge nettstedet påpeker Vederhus at de spesielt har tilpasset seg det norske markedet.

Bildet er heldigvis ikke helsvart. Netcom har i samme slengen senket prisene på å ringe fra utlandet med i gjennomsnitt 23 prosent. De nye prisene trådde i kraft den 16. april. Telenor har også redusert prisene sine for å bruke mobilen utenfor Norge med henholdsvis 50 prosent for taletjenester og 60 prosent for datatrafikk.

På Netcoms nettsider kan du lese om de nye utenlandsprisene.

På Telenors nettsider finner du alt om operatørens priser for utenlandsbruk.

(Kilder: Netcom, Forbruker.no, Telenor, VG Nett)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen