Dobler minnet på mobilen

Dobler minnet på mobilen

Annonsør­innhold
Les hele saken »
NEC Laboratories America har i samarbeid med Northwestern University utviklet programmet Crames (Compressed RAM for Embedded Systems). Programmet bruker komprimeringsrutiner som i praksis dobler minnet i mobiltelefoner, uten at systemet blir merkbart tregere, skriver EETimes.com.

- Vi ble fortalt at det var umulig å komprimere data i RAM-minnet uten at tregheten ble uakseptabel, men Crames klarer det. Kun ved bruk av programvare kan vi komprimere 60 prosent av minnet, mens 40 prosent ikke komprimeres. Økningen i tregheten er bare på 2,1 prosent, sier professor Rober Dick ved Northwestern University.

Les også:

- Mot slutten på minnekortkaos
- Verdens beste minnebrikke
- Minneplugg for mobiltelefonen

Brukes i egen mobil

Ved å konfigurere det komprimerte minnet som en tilkoblet såkalt solid state disk kan minnet rutes gjennom en algoritme som pakker opp dataene. Både kode og data skal bli komprimert like mye i denne prosessen.

Prosessen med å utvikle dette programmet ble startet i 2004 og har vært gjennom flere runder før de kom opp med siste versjon. Nå planlegger NEC å bruke systemet i en egen mobil som skal lanseres i Japan senere i år.

Videre skal de to partene ha sendt inn en patentsøknad som igjen skal føre til at programmet kan lisensieres ut til andre interesserte selskaper.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen