(Bilde: Istockphoto/Ricoh - Montasje: Akam)

Dobbeltlansering fra Ricoh

Annonserte vidvinkel til Pentax Q og værtettet normalzoom til Pentax K.

Etter at Ricoh tok over Pentax i 2007 har det skjedd en hel del med den gamle og ærverdige kameraprodusenten. Noe det som har dukket opp er blant annet det originale Pentax Q-systemet.

Liten og lett vidvinkel

Og det var nettopp dette originale Q-systemet Ricoh i forrige uke annonserte nytt glass til. Objektivet har fått navnet PENTAX-08 Wide Zoom og har et brennviddeområde som går fra 3,8 mm til 5,9 mm (tilsvarer 17,5 mm til 27 mm i fullformat).

Pentax-08 Wide Zoom er ikke store karen.
Pentax-08 Wide Zoom er ikke store karen.Foto: Ricoh

Pentax-08 Wide Zoom er ikke det største objektivet på markedet. Vekta er på minimale 75 gram, og de fysiske målene er 38 mm i lengde og 54 mm i diameter. Inni objektivet finner du ti linseelementer fordelt på åtte grupper. Objektivet må nesten være så lite skal det være naturlig å bruke på et kamera i Q-systemet.

I tillegg har objektivet innebygget lukker, autofokus og eget ND-filter. Nærgrensa er oppgitt til å være 25 centimeter. Største blenderåpning er f/3,7 på det videste, og f/4 på det trangeste - i den grad en vidvinkelzoom kan være trang.

PENTAX-08 Wide Zoom kommer i salg denne måneden og har fått veiledende utsalgspris på 4.500 kroner.

Første zoom i toppserien

I tillegg til en nyvinning i Q-systemet, kommer det også en normalzoom til Pentax K-systemet.

HD PENTAX-DA 20 - 40 mm /f2.8-4 ED Limited DC WR er, som navnet sier, et såkalt "Limited lens"-objektiv. Dette er toppserien av Pentax-objektivene, og er bygget kompakte og for å tåle røff behandling. I tillegg til å være det første zoom-objektivet i denne serien er det også værtettet.

 

HD PENTAX-DA 20 - 40 mm /f2.8-4 ED Limited DC WR.
HD PENTAX-DA 20 - 40 mm /f2.8-4 ED Limited DC WR.Foto: Ricoh

Objektivet har ni linseelementer fordelt på åtte grupper, og du finner blant annet ett ED linseelement, ett SLD linseelement og et lag på frontelementet som de har kalt "HD-coating". Sistnevnte står for High Detail og skal være med på å øke detaljnivået.

HD PENTAX-DA 20 - 40 mm /f2.8-4 ED Limited DC WR  kommer også i sølv.
HD PENTAX-DA 20 - 40 mm /f2.8-4 ED Limited DC WR kommer også i sølv.Foto: Ricoh

Siden det er en del av Limited-serien så har HD PENTAX-DA 20 - 40 mm /f2.8-4 ED Limited DC WR fått ni avrundede blenderlameller. Dette skal ifølge pressemeldingen være med på å gi en "naturlig og vakker bokeh". 

HD PENTAX-DA 20 - 40 mm /f2.8-4 ED Limited DC WR kommer i salg en gang i november, og kommer i sølv og sort. Prisen er satt til 9.000 kroner.

 

Les også: Pentax tenker nytt med K-3

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen