Dobbeltkjerner fra Intel i 2005

 

Intel har hatt bedre år enn 2004 - som har sett problemer på 90 nanometer, ekstrem varmeutvikling, stengte prosjekter og utsettelser. Nå setter selskapet alle krefter inn på å gjøre 2005 bedre, og på å slå AMD ved å være først på desktop-markedet med dobbeltkjerneprosessorer (to kjerner på samme prosessor).

Etter at Intel innså at varmeproduksjonen på dagens "Prescott"-prosessorer ble for stor, bestemte de seg for å stanse videre utvikling av denne kjernen for fremtidige prosessorgenerasjoner. I stedet dukket det opp nye tanker om å sette to strømsvake Pentium M "Dothan"-kjerner på samme prosessor - og allerede i midten av 2005 kan resultatet være klart i form av "Smithfield", ifølge nettstedet Anandtech.

"Smithfield" kommer i motsetning til AMDs Toledo, som også får to kjerner, til å debutere i desktop-markedet som LGA775-prosessorer i både "performance" og "mainstream"-kategoriene til Intel. AMDs dobbeltkjerneløsning vil først dukke opp som Opteron-prosessorer som senere konverteres til Athlon FX.

Alle prosessorene kommer dermed antakelig til å virke med både 925X og 915-brikkesettene til Intel, og vil også etter all sannsynlighet støtte 1066FSB og DDR2-667, eller bedre. Andre detaljer er det dårlig med, men etter hvert som prosessorene nærmer seg, kan vi vente at prosessorgiganten vil lekke ut enda noen små detaljer.

(Kilde: Anandtech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen