Dobbelt opp fra Sigma

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sigma har nettopp sluppet tre nye objektiver, eller mer sannsynlig, ny oppdatering av tre eksisterende objektiver. Sigma har en imponerende objektivpark, og i alle tre tilfeller finnes det eldre modeller som overlappes ganske bra av de nye objektivene. Om det betyr at de gamle vil gå ut av handelen er uvisst, men vi tviler på at det vil skje på kort sikt, rett og slett fordi prisforskjeller og andre ulikheter muligens vil tillate at de blir solgt side ved side.

To av de nye objektivmodellene har fått bildestabilisator, og alle tre slippes i versjoner for Nikon, Canon, Pentax og Sony/Minolta, i tillegg til Sigmas egen fatning. Den observante leser vil nå begynne å stusse, for to av disse produsentene har bildestabilisator i kamerahusene sine, og hvordan vil det fungere å da også benytte et stabilisert objektiv? Vel, i følge Sigma skal det fungere helt fint, uten at vi vet hvordan eller hvorfor, og ikke blir vi spesielt mye klokere av Sigmas uttalelse om dette heller:

For Sony and Pentax mount, the built-in OS function of this lens can be used even if the camera body is equipped with an anti-shake function. As compensation for camera shake is visible in the view finder, the photographer can easily check for accurate focus and ensure there is no subject movement.

Alle objektivene er utstyrt med HSM og vil dermed ha autofokus på alle digitale Nikon-modeller, uansett om de har fokusmotor i kamerahuset eller ikke. Enkelte Pentax-brukere kan imidlertid få problemer, for hvis kamerahuset deres ikke støtter HSM vil autofokusen på de nye objektivene ikke virke.

Først ut er Sigmas nye 18-50mm f2.8-4.5. Om det erstatter det eksisterende vet vi ikke, men det virker tvilsomt, siden det nye ikke kan tilby f2.8 over hele brennviddeområdet, som det gamle kan. Sammenligner vi de to objektivene, ser vi at de er forholdsvis like, med unntak av blenderverdiene, samt at det nye blir utstyrt med OS og HSM.

Den nye telezoomen ser ut som en oppgradering av Sigmas 55-200mm f4-5.6, og får samme blenderverdier men får brennviddeområdet utvidet med 5 mm i vidvinkelenden. Foruten at det nye objektivet får OS og HSM, er det få forskjeller mellom dem, men vi ser for oss et ganske annet prissegment for nykommeren. Det eldre objektivet fås nå kjøpt for under kr 1200,-, og vi tror ikke det nye vil bli solgt for den slags priser på lenge ennå. Du kan sammenligne de to objektivene her.

Det siste av de tre nye objektivene er et 10-20mm, og også det er noe Sigma har fra før. Verken gammel eller ny versjon har bildestabilisator, og begge er utstyrt med HSM, men den nye versjonen har fått kraftig forbedret blender, med f3.5 over det hele mot den eldre versjonens f4-5.6.

Pris og tilgjengelighet på de nye objektivene her til lands er ennå ukjent, men det kan godt finne på å ta sin tid, siden Sigma i samme slengen har sett sitt snitt til å fortelle oss at deres 24-70mm F2.8 EX DG HSM og 18-250mm F3.5-6.3 DC OS HSM nå er på vei til butikkene, omkring et halvt år etter at de ble lansert.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen