Dobbelkjerneservere fra SuperMicro

Til noens store overraskelse ble faktisk Pentium D først ute i segmentet for dobbeltkjerneservere fra Intel sin side - ikke Xeon. Intel satser dermed først på budsjettsegmentet enn Xeon-systemene som gjerne brukes til litt tyngere oppgaver. SuperMicro har annonsert nye hovedkort og rack-montérbare servere som benytter de nyeste dobbelkjerneprosessorene fra Intel.

Hovedkortene går under de noe kryptiske navnene Super PDSM4/E, PDSMP-8/i og PDSMi. Samtlige benytter E7230-brikkesettet (Mukilteo). Videre danner disse grunnlaget for 1U og 2U servere.

SuperServer 5015P-T(R) er en 1U-server med redundant strømforsyning og støtter SATA RAID 0, 1,5,10. SuperServer SS5015P-8(R) har også to strømforsyninger i "failover", men kan vise til hot-swap-muligheter av SCSI-disker. Kabinettet er 1U.

Begge de nevnte serverene støtter opptil 8 GB ECC DDR2 667/533/400 MHz minne, PCI Express og PCI-X. De kan også leveres med 400W strømforsyning.

SuperServer 5025M er en 2U-server som har plass til opptil 6 harddisker. Spesifikasjonene er ellers lignende som 1U-systemene, men det er ikke kjent om det er SATA eller SCSI som leveres standard.

Samtlige servere er tilgjengelig i skrivende stund, men prisinformasjonen ser fortsatt ut til å være godt gjemt.

SuperMicro har hatt for vane å holde seg til Intel-prosessorer, men har den siste tiden også snust på AMD Opteron med doble kjerner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen