Dobbelkjerner på billigsalg

Athlon 64 X2 6000+ faller i pris
Priskurven til Athlon 64 X2 6000+

AMD har i den senere tid kjørt en knallhard priskrig mot Intel, med stadige priskutt. Selskapet har rett og slett ikke hatt noe annet valg, med tanke på at prosessorene i Core 2 Duo-serien fra Intel presterer såpass bra som de gjør.

Det kommer naturligvis oss forbrukere til gode, med stadig lavere priser. Men stadige priskutt gjør også sitt til at en prosessor som er nesten ny, "plutselig" kan halveres i pris, eller mer.

Et av de mest nyttige verktøyene i prisguiden er prishistorikken. Denne finner du på hvert enkelt produkt, under fanen "Priser", og et stykke ned på siden. Her får du en oversikt over hvor mye produktet har kostet de foregående ukene og månedene.

1/4 av prisen
Et eksempel på en prosessor som har falt dramatisk i pris de siste månedene er toppmodellen i Athlon 64 X2-serien - 6000+. I februar måtte du ut med over 5000 kroner, mens prisen nå er nede i 1300 kroner. Sjekk ut priskurven her.

Det er også flere andre tilsvarende eksempler, f.eks. X2 4000+ som kostet omkring 3000 kroner i januar i år, og nå er nede i under 600 kroner. Se priskurven her. Aldri har du fått så mye prosessorkraft for pengene dine som nå!

Og skulle du få lyst på toppmodellen i Athlon 64 X2-serien etter dette, er det greit å ha i bakhodet at den ytelsesmessig er på samme nivå som Intel Core 2 Duo E6600. Den prises på sin side rundt 400 kroner høyere.

Men det er også flere hensyn å ta ved et eventuelt kjøp: Athlon 64 X2 6000+ er fabrikert med 90 nm-teknologi og har en maksimal TDP (effektforbruk) på 125 Watt, mens Core 2 Duo E6600 er en 65 nm-brikke med maksimalt 65 Watt TDP.

Sjekk før du kjøper

Du finner alltid dagens oppdaterte priser på prosessorer i prisguiden, og sjekk også gjerne ut våre anbefalinger dersom du ønsker noen konkrete kjøpsråd. Til slutt oppfordrer vi også til å bruke forumet - hvor ekspertene er parat til å gi deg sine råd!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen