Dobbelkjerner allerede i 2. kvartal?


Dagens Intel Pentium 4 LGA775

Ifølge X-bit labs og Anandtech kommer Intel til å introdusere "Smithfield" et helt kvartal tidligere enn man først hadde planlagt - nærmere bestemt i 2. kvartal.

Dersom Intel skulle klare å lansere prosessoren før sommeren, vil dette selvsagt sette stort press på AMD for å få ut sine prosessorer raskere.

Pentium 4 800
"Smithfield" blir trolig lagt inn under Pentium 4 800-serien, men dette er ikke bekreftet av offisielle kilder. Med et effektforbruk på opptil 130 watt betyr dette at prosessoren ikke vil fungere med flesteparten av dagens hovedkort. "Smithfield" får 1 MB cache per kjerne (totalt 2 MB) og benytter LGA775-sokkel samt 800FSB.

EM64T, virtualisering, XD-bit og Enhanced Intel SpeedStep står også på listen over teknologi som implementeres i Intels neste-generasjons desktop-prosessor.

Sammen med lansering av "Smithfield" vil man nok også introdusere nye brikkesett i form av i945- og i955X, som naturligvis kommer med støtte for DDR2-minne.

Hyper-Threading?
"Smithfield" kommer til å bli en ganske så revolusjonerende prosessor med tanke på all den nye teknologien som blir implementert. Spørsmålet er om Intel fortsatt kommer til bruke Hyper-Threading. Dersom HT er aktivert, vil prosessoren være i stand til å eksekvere fire tråder samtidig, men dette er altså foreløpig usikkert.

Prisen på de kommende dobbelkjernene ser ut til å være ganske overkommelig, og starter på 241 amerikanske dollar for 2,8 GHz-versjonen.

(Kilder: Anandtech, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen