Dobbelkjerne Xeon på 31W

Etter at Intel har introdusert sine nye dobbelkjerne Xeon-prosessorer er det neppe mange som tviler på selskapets løfte om lavere effektforbruk. Med et oppgitt tall på bare 31W senker man behovet fra noe så høyt som 110 til 165W for en del eldre modeller i samme serie.

Xeon LV er basert på Core Duo, også kjent under  kodenavnet "Yonah". I utgangspunktet er altså dette en kjerne som blir brukt i bærbar-segmentet, men her har Intel altså utvidet bruksområdet.

Man skal imidlertid være klar over en stor begrensning med denne arkitekturen: den støtter kun 32-bits instruksjonssett.

Dette blir dermed langt i fra en direkte "Opteron-killer" siden den ikke kan skilte med EM64T. Dersom man kun skal kjøre 32-bits applikasjoner ser derimot denne Xeon-versjonen til å bli en vinner. Prosessoren passer spesielt i 1U-servere og bladsystemer der det er vanskeligere å transportere ut varm luft fra kabinettet.

IBM har allerede gjort en implementasjonsjobb med denne prosessoren i BladeCenter. HP har foreløpig ikke vist interesse, men vil trolig kaste seg på bølgen når LV-serien oppgraderes med "Woodcrest" og EM64T i løpet av tredje kvartal.

(Kilde: Intel)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen