Dobbelkjerne P4/EE før sommeren


Neste P4 EE blir dobbelkjerne

Dersom alt går etter planen skal Intel visstnok være klar med sine første dobbelkjerneprosessorer for desktop-markedet allerede i 2. kvartal. Selskapet har mange jern i ilden og sies å jobbe med mer enn ti multikjerneprosjekter.

Ifølge InformationWeek kommer det til å bli lansert dobbelkjerner både som Pentium 4 og Pentium 4 Extreme Edition i løpet våren. Sammen med sistnevnte vil 955X-brikkesettet også bli introdusert (tidligere kjent som "Glenwood").

Hos VAR Business skrives det at Pentium 4 Extreme Edition med dobbelkjerne vil ha Hyper-Threading aktivert. I praksis betyr dette at prosessoren kan eksekvere fire tråder samtidig. Nesten alle nye prosjekter hos Intel har nå en eller annen sammenheng med multikjerneteknologi.

AMD holder kortene fortsatt ganske tett til brystet og har gitt "midten av 2005" som lanseringsdato for sine første dobbelkjerneprodukter. For AMDs del satser man først på dobbelkjerner for servermarkedet, mens desktop-prosessorer trolig nedprioriteres til sensommer/høst.

(Kilder: InformationWeek, VAR Business)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen