Dobbelkjerne fra VIA i juni 2005


VIAs C3-prosessor

VIAs dobbelkjerne-prosessor vil bli rettet mot server-clustere. Selskapet har tidligere demonstrert 2-veis løsninger på Mini-ITX-hovedkort. Målet er at serverleverandører kan integrere to slike kort og tilby 4-veis systemer i 1U-størrelse.

90 nm
VIA kommer høyst sannsynligvis til å basere seg på "Esther"-kjernen. Denne er produsert hos IBM ved hjelp av 90 nm teknologi og kan skaleres opptil 2 GHz klokkefrekvens.

Fremgangsmåten VIA benytter for å integrere dobbelkjerne vil bli forskjellig fra AMD og Intel, ved at man bruker to separate silisiumenheter med hver sin prosessorkjerne.

Det er enda ikke bekreftet hva slags klokkefrekvens dobbelkjerneprosessorene vil operere på. Trolig vil man gå litt ned på klokkefrekvens for å unngå for høy varmeutvikling, selv om dette vanligvis har vært et uproblematisk felt på VIA sine prosessorer.

Ifølge VIA sin Richard Brown er selskapet nå meget sikker i sin sak på at de kommer til å ha en eller annen dobbelkjerneteknologi klar mot slutten av 2. kvartal 2005. Dersom man klarer å beholde dette tidsestimatet betyr det at VIA vil være med å kjempe mot Intel og AMD om hvem som først lanserer dobbelkjerne på x86-arkitektur.

(Kilde: ComputerWeekly, VIA)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen