Dobbelkjerne fanger interesse

Når x86-prosessorer med med dobbelkjerne lanseres i løpet av neste sommer, kan et tradisjonelt toveis system oppfattes som fire prosessorer ettersom man i praksis har fire prosessorkjerner. Dette kan selvsagt føre til forvirring med tanke på serverlisenser på programvare og reell gjenkjennelse av systemene. De største leverandørene har allerede begynt å ta tak i dette, inkludert VMWare.

VMWare, som nå er kjøpt opp av EMC, kommer til å lansere sin virtualiseringsprogramvare for fireveis systemer i løpet av andre halvdel av 2005. Dette betyr at man kan få mer effektiv utnyttelse av de kommende to-veis systemene med dobbelkjerner.

Fireveis-løsningen vil nok gjøre mest utslag i "enterprise"-markedet der man gjerne kjører CPU-intensive og tunge applikasjoner som krever mye kraft, eksempelvis databaser og komplekse intranettløsninger med dokumentlagring/e-post.

Foreløpig ser det ut som om AMD og VIA leder an i dobbelkjernekappløpet på x86-arkitektur. Dersom man skal tro Intel sine offentlige uttalelser, bryr ikke selskapet seg om å være først ute, men kommer også til å lansere dobbelkjerne for desktop-markedet i løpet av neste år.

Xeon-serien flyttes neppe over på dobbelkjerne før i 2006, noe som mange mener vil gi AMD Opteron nok en fordel - på samme måte som med 64-bits utvidelser.

(Kilder: Internetnews, Techweb)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen