Dobbelkjerne-Xeon yter best?


IBM x366 med dobbelkjerne-Xeon

IBM er en av flere leverandører som annonsert støtte for Intels siste skrik i dobbelkjerne-Xeon, "Paxville MP".

Tidligere publiserte IBM en PDF der man skriver at et 4-veis system basert på "Paxville MP" leder på TPC-C-ytelse når man sammenligner med et tilsvarende HP-system basert på Opteron.

xSeries 366 med dobbelkjerne Xeon 7040 3,0 GHz og 2 MB L2-cache pr. kjerne oppnådde 221 017 tpm-C under kjøring av DB2. Til sammenlikning landet HP Proliant DL585 med dobbelkjerne Opteron 2,4 GHz med 1 MB L2 cache på 202 551 tpm-C.

Fullstendig pressemelding finner du her: IBM sets new world record for 4-processor system performance on TPC-C benchmark.

Statistikk kan imidlertid benyttes på flere måter og i dette tilfellet er det nok et par punkter som virke inn på resultatet:

  • Opteron-systemet er tilgjengelig tidlig i november 2005, mens Xeon-systemet ikke er klart før i mars/april 2006
  • Testoppsettet benyttet forskjellige applikasjoner
  • Xeon-systemet hadde 128 GB minne, mens Opteron hadde 64 GB

Man bør også være oppmerksom på at prisen for Xeon-systemet er høyere enn tilfellet er for Opteron-systemet. I denne sammenlikningen lander Xeon på 8,27 dollar pr. tpm-C, mens Opteron ligger så lavt som 2,40 dollar pr. tpm-C.

I forhold til kostnadseffektivitet er det dermed ganske klart at dobbelkjerne-Opteron stikker av med seieren. Videre kan man selv vurdere om Xeon faktisk leder på ytelse med tanke på den reelle tilgjengeligheten.

I alle tilfeller representerer ytelsestesten interessante resultater og om et års tid vil kanskje Xeon ha tatt igjen eller gått forbi Opteron når man regner ren ytelse?

(Kilde: IBM, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen