Dobbel PCIe i neste VIA-brikkesett


Arvtageren til K8T800får dobbel PCIe

Etter at Intel har utsatt sine egne 1066FSB-brikkesett og -prosessorer, kan det nå tenkes at VIA blir førstemann til mølla med denne støtten. I alle tilfeller blir de høyst sannsynlig den første brikkesettprodusenten med doble PCIe-slotter for grafikkort, ifølge veikart som Tom's Hardware skal ha sett.

Ikke alle av VIAs neste brikkesett får disse funksjonene - og det kommer også versjoner med integrert grafikk og enkeltspors PCIe x16, i følge X-bit labs:

- Mens vi ikke kan kommentere konkrete dokumenter eller planer, kan jeg si at vi har bestemt oss for å utvikle en rekke forskjellige versjoner av PT890 og K8T890-brikkesettene med forskjellige egenskaper, sier VIAs internasjonale markedssjef, Richard Brown til X-bit labs.

Dobbel grafikk også for AMD
Hittil er det bare Intel-baserte hovedkort som har PCIe x16 som standard, men VIAs K8T890PRO-brikkesett vil introdusere to PCIe x16-slotter også for AMD-prosessorer - som dermed får glede av NVIDIAs SLI-teknologi. De som ikke ønsker hele to grafikkort i tre- til femtusenkronersklassen, kan trøste seg med at det etter hvert kommer 10 Gb ethernet-kort som antakelig vil kreve båndbredden til den ene slotten.

På Intel-siden blir det i tillegg støtte for 1066FSB, komplett med DDR2-677. Med tanke på at PT894PRO-brikkesettet først vil være på markedet i fjerde kvartal, kan det godt tenkes at disse hastighetene allerede vil være standard i toppsjiktet.

Den doble PCI Express-støtten kan dessuten være en enkelt buss i forkledning, ifølge Tom's Hardware. Av de hovedkortene som kommer med to stykk PCIe-spor for grafikk i tiden som kommer, vil de aller fleste av dem være to x8-spor som deler på en x16-buss. I realiteten skulle ikke den "manglende" båndbredden være stor nok til å gjøre nevneverdig innhogg i ytelsen - hittil har ingen grafikkort fylt opp båndbredden som tilbys av AGP 8x-bussen.

(Kilder: Tom's Hardware, X-bit labs, VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen