Dobbel PCIe-lansering fra MSI


To på én gang - fra ATI og NVIDIA

MSI, som kanskje er verdens største skjermkortprodusent, ser ut til å ville gjøre et stort nummer av å være produsent for både ATI og NVIDIA - en sammenblanding som var utenkelig for ikke så veldig lenge siden. Dagens dobbeltlansering av PCI Express x16-kort er første gangen noen har lagt ut en felles pressemelding for både ATI og NVIDIA-kort.

PCI Express x16 er standard på Intels nye plattform, og vil etterhvert også komme på plass i hovedkort basert på AMD-prosessorer. Teoretisk sett byr PCIe x16 på en dobling av båndbredden til AGP x8, og PCIe kan i motsetning til AGP-standarden sende data begge veier samtidig. I praksis har derimot ingen grafikkort kommet i nærheten av å utnytte hele AGP-bussen sin båndbredde på 2,1 GB/s.MSI Radeon RX600XT

MSIs Radeon-kort er basert på ATI Radeon X600 XT-GPU-en, som er den foreløpig kraftigste utgaven av PCIe-kortene fra den kanten før vi kommer til X800 XT Platinum-utgaven. Kortet er i motsetning til NVIDIA sine løsninger en "nativ" PCI Express-løsning, og har fire pipelines med 128 MB 128-bits minne. Kjerne/minnefrekvensen er ifølge ATI på 500/740 MHz - mens MSI ikke har for vane å oppgi disse på nettsidene sine.

Les mer om MSI RX600XT-TD128 her, og mer om ATIs PCIe-kort her.MSI GeForce PCX5750

NVIDIA-kortet med PCI Express x16 benytter GeForce PCX 5750-designet, som bruker NVIDIAs AGP-til-PCIe-bro og dermed ødelegger argumentet om den ekstra båndbredden noe. I praksis spiller det dog minimal eller ingen rolle. PCX 5750 er basert på NVIDIAs GeForce FX 5700-kort, som også nøyer seg med fire pipelines og 128 MB 128-bits minne. Kjerne/klokkefrekvensene er ifølge NVIDIA på henholdsvis 475 og 900 MHz.

Les mer om MSI PCX5750-TD128 her, og mer om NVIDIAs PCIe-kort her.

(Kilde: MSI)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen