Dobbel klapp fra SE

Sony Ericsson lanserer nye modeller i et voldsomt tempo for tiden. I dag viste selskapet frem hele seks nye modeller. To av disse er de nye kamskjelltelefonene W300i og Z530i. Begge modellene er utseendemessig nesten helt like, men byr på forskjellig funksjonalitet.

Som W-en i W300i antyder, er dette en Walkman-telefon. Dette blir dermed den første kamskjelltelefonen i Sony Ericssons Walkman-serie, og den syvende i rekken. W300i blir også den andre Walkman-telefonen med EDGE-teknologi for raskere overføring av data over internett.

Lavoppløst
Siden W300i skal være et alternativ for deg som vil ha mp3-spiller, radio og telefon i ett, har Sony Ericsson nesten selvsagt utstyrt den med minnekortstøtte og RDS-radio. I esken sammen med W300i, blir det å finne et 256 MB minnekort i Memory Stick Micro-utførelse, også kjent som M2. Dette kommer godt med, siden telefonen er utstyrt med 20 MB internminne. Med musikken på minnekortet har du dermed ekstremt god plass til bilder, siden kameraet har en oppløsning på stusselige 0,3 megapiklser. Altså grei nok kvalitet til MMS, men ubrukelig til utskrift.

Bildene ser du på telefonens TFT-skjerm, som har en oppløsning på 128 x 160 piksler og en fargedybde på 262 000 farger. For sammenligningens skyld nevner vi at den første Walkman-telefonens skjerm hadde en oppløsning på 176 x 220 piksler og samme fargedybde som W300i. Dermed har den nye modellen fått en relativt lavoppløst skjerm. På utsiden av telefonen finner vi for øvrig en monokrom skjerm med 101 x 80 pikslers oppløsning.

Ingen sværing
Sony Ericssons ingeniører har også funnet frem linjal og brevvekt, og funnet ut at telefonen måler 9 x 4,7 x 2,4 cm, og veier 94 gram. Dette gjør telefonen omtrent akkurat like stor som Samsungs E720, men noe tyngere.

Som nevnt er telefonen utstyrt med EDGE, slik at du får høyere dataoverføringshastigheter når du kobler deg til internett. Dette muliggjør også avspilling av mobil-TV. Som de andre Walkman-modellene er den nye telefonen utstyrt med blåtann, i tillegg til infrarød overføring.

Om du skulle ønske å ta med deg W300i på ferie, kan du trygt reise til Nord-Amerika så vel som Sør-Amerika. Telefonen er nemlig utstyrt med firebåndsstøtte, slik at den kan brukes i alle verdens GSM-nett.

God batterilevetid
Ellers finner vi selvsagte funksjoner som MMS, WAP og e-post. Som på alle de andre Walkman-modellene fra Sony Ericsson, får du med et stereo hodesett, USB-kabel og programvare for overføring av musikk fra PC. Overføringen skjer via USB 2.0.

Sony Ericsson skriver i sin pressemelding at batteriet skal holde til hele 30 timer musikkavspilling, 9,5 timer taletid og 400 timer hviletid. W300i skal i følge Sony Ericsson komme i butikkene i løpet av andre kvartal i år. W300i vil i følge Mats Nevelius i Sony Ericsson Norge, koste omtrent 2500 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen