Dobbel grafikk fra Albatron

I teknologiske overgangstider er det slettes ikke noe nytt at hovedkortprodusentene inkluderer både det ene og det andre på produktene sine for å hjelpe på oppgraderingen. ASRock har for eksempel introdusert flere hovedkort med doble prosessorsokler, både nye og gamle - og nå vil Albatron gjøre det samme for grafikkort.

Hovedkortet deres med både AGP og PCI Express kan fort bli en slager blant brukere som ønsker å oppgradere til Intels nye plattform uten å kaste det gamle grafikkortet ut av vinduet. Intels 9xx-serie støtter som kjent bare PCI Express, mens de fleste sitter med grafikkort med AGP. Når begge grensesnittene er inkludert på hovedkortet, er det dog en sannhet med modifikasjoner: Hovedkortet bruker en AGP-til-PCIe-bro, som oversetter AGP-signalene til PCI Express.

Bortsett fra de doble grafikkportene (som heller ikke er nytt), har Albatrons PX915P-AGPe alt som ellers tilbys av 915P-brikkesettet, som DDR2-minnestøtte, PCIe x1- og PCI 2.2-porter, USB 2.0, integrert lyd og nettverk, og SATA-150 med RAID. Ifølge X-bit labs kommer det også en versjon med navn PX915G-AGPe, som bruker Intels integrerte Graphics Media Accelerator.

Mer informasjon om kortet finnes på Alabtrons hjemmesider.

Pris og tilgjengelighet for kortet er i øyeblikket ukjent.

Det ventes etter hvert flere hovedkort i neste nForce-generasjon med doble PCIe-slotter, som kan brukes med NVIDIAs SLI-teknologi.

(Kilder: Alabtron, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen