Dobbel GPRS-pris med Chess

Så godt som alle telefoner på markedet i dag er utstyrt med GPRS. Denne funksjonen åpner for å sende og motta data over mobilnettet, og gjør det blant annet mulig å gå på internett direkte fra mobiltelefonen og laste ned alt fra ringetoner og spill til filmer og musikk.

Eldre løsninger for mobilt internett var kjennetegnet ved at man koblet seg på internett når man trengte det og betalte heftige tellerskritt for hvert minutt man var koblet på. Med GPRS er man derimot alltid tilkoblet, og man belastes kun for hvor mye data man faktisk laster ned på mobiltelefonen.

Nettopp derfor har de færreste hittil klart å ruinere seg på GPRS. Det å laste ned en ringetone eller en wap-side på 10-15 KB trenger for eksempel ikke nødvendigvis å koste deg mer enn noen øre.

En helt annen sak blir det imidlertid når man for eksempel skal bruke telefonen som modem for en laptop og surfe på vanlige nettsider. Bare forsiden til amobil.no alene kan med sine 190 KB koste deg alt fra 2 til 20 kr å hente ned over mobilnettet, alt etter operatør og bruksvaner.

En rekke nye og dataintensive tjenester kan også raskt utvikle seg til å bli en trussel for lommeboken din. NRKs nye mobil-TV satsing sluker for eksempel 26 Kbps, eller nærmere 200 KB per minutt.

Prisen operatøren din krever for nedlastning ser altså med andre ord ut til å bli stadig viktigere. Imidlertid har det vært liten konkurranse på dette feltet, noe som trolig er noe av årsaken til at prisforskjellene i dag er meget store.

Og mens det er de såkalte lavpris-operatørene som har vært prisvinnerene på områder som ringing og tekstmeldinger, er det et helt annet bilde som tegner seg når man sammenligner prisene på GPRS.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen