Dobbel bærbar moro

Ikke før Lenovo har annonsert sine nye ThinkPads kommer de med en av sine mest artige maskiner noensinne: en 11,6-tommer som både er en ultraportabel og en tablet/smartbook. Dette høres kanskje ikke ut som noe nytt sånn umiddelbart, men dette er ikke den vanlige løsningen der skjermen vris og legges mot tastaturet. Her kobles hele skjermen FRA resten av maskinen.

Herligheten kalles IdeaPad U1, og med alt på plass ser den ut og oppfører seg som en bærbar. Den har en Core 2 prosessor, vanlig harddisk og kjører Windows 7. Den veier 1,9 kilo og har touch-skjerm.

Men poenget her er at dette er mer enn en vanlig touch-skjerm. For å si det sånn har skjermen på åtte hekto en egen prosessor (1 GHz ARM), minne, lagringsplass, batteri og Linux operativsystem. Det betyr at dersom du ønsker kan skjermdelen separeres fra resten og brukes som en smartbook med Wi-Fi og 3G (faktisk har også basedelen med tastaturet sitt eget trådløse kort, så du kan laste ned mens du bruker smartbook'en).Selv om dette altså i praksis er to forskjellige datamaskiner med to forskjellige operativsystemer skal de forresten automatisk synkroniseres. I teorien skal du da for eksempel kunne ha en eller flere åpne nettlesere på tablet-delen og mer eller mindre sømløst kunne fortsette surfingen etter at du har dokket den til tastatur-delen.

I følge Lenovos pressemelding skal denne faktisk bli tilgjengelig fra juni måned og koste 1000 dollar. Om og eventuelt når den kommer til Norge er ikke kjent i skrivende stund.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen