Dobbel-NVIDIA fra Alienware

Alienware er kanskje mest kjent for å lage spillmaskiner rettet mot entusiaster. Tidligere i år ble det kjent at selskapet ville lansere PC-er med doble grafikkort. Senere ble det klart at Alienware testet ut GeForce 6800 i tospann.

For å kunne benytte SLI-teknologi er det nødvendig med et hovedkort med to PCIe x16-porter. Samtidig må det brukes grafikkort som støtter SLI-oppsett, som GeForce 6800 GT/Ultra og GeForce 6600 GT.

NVIDIA har tidligere sagt at GeForce 6800 i SLI-oppsett vil gi opp til 80 prosent ytelsesforbedring, ved bruk sammen med nForce4 SLI-brikkesettet.

Alienware skriver på sine sider at alle bokser kjent som Area-51 ALX kan tilbys med SLI-oppsett. Prisen ligger naturligvis noe høyere enn for "single"-systemer.

Standard pris for konfigurasjon med Xeon 3,4 GHz (EM64T), 1 GB minne, to GeForce 6800 Ultra og to 74 GB harddisker ligger rundt 6000 amerikanske dollar. X2-hovedkortet er basert på Intel E7525-brikkesettet.

På sikt kommer Alienware til å introdusere en teknologi som gjør at man kan installere to grafikkort (PCIe), selv uten bruk av NVIDIAs SLI-løsning.

(Kilder: Alienware, The Inquirer)

Kommentarer (14)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen