DNS-fiks kuttet nettet

Vi fortalte onsdag om sikkerhetshull i DNS-systemet som kan føre til at surfere blir videresendt til skadelige nettsider.

For å fikse hullet ble nettbrukere oppfordret til å oppdatere sine systemer.

Nå viser det seg at en oppdatering for Windows, fungerte svært dårlig sammen med brannmuren Zonealam.

En del brukere som hadde Zonealarm installert, og som hadde oppdatert Windows nylig, rett og slett mistet tilgangen til nettet.

For å få nettet tilbake måtte de berørte brukerne enten gjenopprette systemet til et tidspunkt før den aktuelle oppdateringen ble installert, eller avinstallere oppdatering nummer KB951748 via Kontrollpanel, Legg til / Fjern programmer.

Det viser seg at problemet kun berører PC-er med Windows 2000 eller XP installert.

Oppdatering for Zonealarm

Selskapet Checkpoint, som eier Zonealarm, har nå lagt ut en ny oppdatering for brannmuren som skal fikse problemet. Oppdateringen kan lastes ned fra download.zonealarm.com, dersom du bruker gratisversjonen av brunnmuren er det ZoneAlarm Basic Firewall det gjelder.

Et alternativ er å oppdatere Zonealarm via menyvalget Preferences, Check for update, dersom ikke programmet er konfigurert til å oppdateres automatisk. Dette forutsetter selvsagt at PC-en har tilgang til internett, noe som kan ordnes ved å avinstallere oppdateringen KB951748, som tidligere nevnt.

En annen måte å få nettet tilbake er å sette "Internet Zone Security" til Medium via menyvalget Firewall, Main i Zonealarm.

(Kilde: BBC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen