DNA-teknologi brukes mot spam

Tidsskriftet New Scientist forteller om utvikling av DNA-teknologi som kan brukes til å bekjempe uønsket e-post. En teknologi som ble opprinnelig utviklet for å analysere DNA-sekvenser, brukes nå til å utvikle algoritmer som skal bekjempe mot spam. Foreløpige tester med algoritmen (Chung-Kwei) viser at den kan stoppe nesten 97 prosent av all spam. Denne algoritmen er basert på Teiresias-algoritmen, som er utviklet av en forsknings-gruppe bioinformatics forsknings-gruppe fra IBM. Teiresias-algoritmen ble utviklet for å søke etter sekvenser av DNA og aminosyrer som har like mønster.

Algoritmen bygger på at det lages 65 tusen ulike kjente spam-eksempler, og hver enkelt e-post melding blir behandlet som en lang streng med bokstaver. Teiresias-algoritmen kan kjenne igjen seks millioner ulike mønster, for eksempel "Viagra".

Hvert enkelt mønster består av en rekke bokstaver og nummer som forekommer i flere enn én melding. Innkommde e-post meldinger gis poeng basert på antall spam-mønstre i meldingene. Chung-Kwei algoritmen identifiserte på en korrekt måte 64.665 (av 66.697) meldinger, 96.56 prosent sikkerhet med andre ord.

Når det gjelder feil i forbindelse med å identifisere normal melding som spam, noe som er kanskje mer alvorlig, ble det kun registert 1 feil av i alt 6000 meldinger.

På samme måten som Teiresias kjenner igjen at både kombinasjonen CCC og CCU lager samme aminosyren, klarer Chung-Kwei å se igjennom en del triks som spam-sendere bruker, for eksempel når det skriver "s" istedet for "$" i en melding.

Utviklerne av både SpamGuru (IBM) og SpamAssassin, mener Chung-Kwei ser lovende ut.

(Kilde: newscientist.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen