DLNA og Wi-Fi Direct går sammen

DLNA og Wi-Fi Direct går sammen

Nå skal trådløs deling av media i hjemmet bli enda enklere.

DLNA og Wi-Fi Direct går sammen for å kunne gjøre den digitale hverdagen lettere for hvermannsen. Hittil har DLNA krevd en router for å kunne muliggjøre deling av media mellom enheter, men dette mellomleddet skal nå elimineres.

DLNA gjør det enkelt for forskjellige typer hjemmeelektronikk å kommunisere med hverandre, mens Wi-Fi Direct kobler et produkt direkte til andre maskiner og mobiltelefoner som har trådløs tilgang. Dette gjør det trådløse, digitale hjemmet mindre komplisert i henhold til å sette opp nettverk og liknende.

Enklere hverdag

Snart skal forbrukere altså kunne dele video, musikk og bilder mellom datamaskiner, håndholdte enheter, TV-er og annet lyd- og bildeutstyr uten å måtte ha et trådløst nettverk i hjemmet.

I dag er det slik at man må ha en router i DLNA-streaming for å for eksempel sende video fra en smarttelefon til en TV, men kompatibilitet med Wi-Fi Direct gjør med andre ord dette overflødig.

Smart samspill

Kun én av to enheter behøver å støtter Wi-Fi Direct for at teknologien skal fungere. Da kan man for eksempel se video fra TV-en på et nettbrett på soverommet, selv om ikke begge enheter er tilknyttet det trådløse hjemmenettverket.

Det er ennå ikke kjent nøyaktig når forbrukerne får dra nytte av det nye samspillet mellom DLNA og Wi-Fi Direct. Det spekuleres i om det blir tilgjengelig enten som en programvareoppdatering eller som en fremtidig DLNA-spesifikasjon som krever ny maskinvare.

(Kilde: PR Newswire)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen