Djuice "vinner" sin egen pristest

Fasiten viser noe helt annet.

Djuice kårer seg selv som prisvinnere i en selvutført markedstest, og mener de er billigst på 8 av 10 mobiler med abonnement. Ifølge våre tall er imidlertid resultatet noe helt annet.

Skivebom

Testen til djuice er ganske enkel. De ville motbevise påstanden om at det lønner seg å kjøpe mobiler og abonnement hver for seg, noe vi har hevdet gang, på gang, på gang, på gang.

Djuice valgte ut 10 mobiler som kommer med deres «All-in 1 M»-abonnement, og sammenliknet prisene med mobiler kjøpt på Komplett.no. For å sammenlikne med et lignende abonnement valgte de konkurrenten One Calls abonnement «Folkepakka».

Begge abonnementer koster 199 kroner i måneden, og inkluderer 500 ringeminutter, SMS og datatrafikk. Folkepakka har i tillegg 500 MMS inkludert i månedsprisen.

Testen til djuice konkluderer med at de har en lavere totalkostnad på 8 av 10 telefoner, og kårer seg dermed til testvinnere.

Her ser du testresultatene Djuice kom fram til.
Her ser du testresultatene Djuice kom fram til.

8 av 10, eller 2 av 10?

Vi syntes tallene skurret, og tok en titt på vår egen Prisguide.no, og fant raskt ut at djuices tall var langt ifra representative for resten av nettbutikkene på markedet. Vi tok derfor saken i våre egne hender, og fant fram de beste prisene på mobilene uten abonnement.

Trykk på bildet under for å se hva våre resultater viser. Alle nettbutikker vi valgte har mobilene på lager.

I stedet for å vinne på 8 av 10 produkter, viste vår raske test at dette er langt ifra riktig. Djuice er faktisk bare billigst på to av mobilene, hvor differansen er på 129 og 20 kroner. På andre mobiler er imidlertid differansen enorm, og du kan spare 2031 kroner hvis du er ute etter en Sony Ericsson Xperia X8, eller 1031 kroner hvis du vil ha den nye Sony Ericsson Xperia Mini Pro.

Ikke la deg lure

Dermed sier vi det atter en gang: Ikke stol på mobilselgerne. I dette tilfellet ville du ha tapt penger på 8 av 10 mobiler, og i tillegg vært bundet til et litt dårligere abonnement enn konkurrentens, da «All-in 1 M» ikke inkluderer 500 MMS i måneden, slik «Folkepakka» (og tilsvarende abonnement fra Tele2, Ludo Mobil og Chess) gjør.

Den eneste fordelen vi kan se med å gå for en subsidiert mobiltelefon er at den blir nedbetalt over en lang periode, slik at den første pengesmellen ikke vil være så merkbar. Som du kan se over sparer du imidlertid mye penger ved å gå i anskaffelse av et abonnement på egenhånd, og du har i tillegg mulighet til å finne et abonnement som passer akkurat deg.

Se også: Finn ut hvilket mobilabonnement som passer deg best

Les hele «testen» på Djuice sine egne sider.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen