Djuice med mobil platebutikk

DjuiceMusikkTjenesten skal gjøre det mulig å laste ned ringetoner, MMS og videosnutter, så vel som hele melodier i MP3-format. Nedlastingen av en låt skal ta omtrent like lang tid som det tar å spille låta, skriver Telenor Mobil i en pressemelding.

Komprimert
Meldingen sier ikke noe om hvor hardt komprimert musikken er, men ettersom nedlastingen skal skje via vanlig GPRS og Djuice hevder en vanlig telefon i dag i snitt vil kunne romme rundt 100 låter med god MP3-kvalitet skjønner vi at det må dreie seg om knallhard kompresjon eller usedvanlig korte låter. Det er imidlertid mulig å lagre låtene på en PC, men du kan ikke spille dem av med mindre du spiller dem av fra din egen telefon med ditt eget SIM-kort.

Avanserte brukere
DjuiceMusikkliste– Nedlasting av musikk direkte til mobilen er en unik mobil tjeneste. Vi har verdens mest avanserte unge mobile forbrukere og et svært sofistikert hjemmemarked. Interessen for mobile musikktjenester er stor i Norge og vi har brukere med stor evne til å ta i bruk nye og innovative tjenester. Mobiltelefonen er blitt et viktig verktøy i unge menneskers livsstil, hvor bl.a. musikk er et av de sentrale interesseområder. Dette er bakgrunnen for at Djuice velger å lansere denne tjenesten først i Norge, sier Per Christian Andersen i Djuice.

Plug and play
Tjenesten skal være meget enkel. På mobilen, via Telenor Mobils wap-sider, finner du en oversikt over alle de ulike musikkproduktene som er tilgjengelige. Portalen finner selv ut hvilke musikkprodukter din mobiltelefon kan laste ned gjennom kjente musikkmenyer, lister og charts.

Hindrer piratkopiering
Ved hjelp av DRM (Digital Right Management) blir alle nedlastede låter kryptert. Låtene er ikke tilgjengelige i ukryptert tilstand. Kjøp av låter på mobiltelefonen autoriseres av SIM-kortet. Musikk som flyttes over på andre telefoner kan ikke avspilles uten at det samme SIM-kortet benyttes. I tillegg autoriseres låtene av hardwaren i den enkelte telefon.

Til å begynne med vil det til enhver tid være 250-300 låter tilgjengelig på tjenesten. Hvilke sanger dette er, vil variere med det som skjer i musikkmarkedet, nylanseringer og listebevegelser, heter det i pressemeldingen.

Ventemusikk
En annen ny tjeneste som vil bli tilgjengelig gjennom denne formen for DjuiceMusikk Aretha Franklinmusikknedlasting er bestilling av såkalte ”ringback tones”. Dette er musikk som erstatter ventetonen folk får høre når de ringer deg.

Musikktjenesten gir foreløpig bare anledning til å laste ned polyfoniske (flerstemte) ringetoner, mens resten av tilbudet blir tilgjengelig til våren.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen