DJIs nye drone er en liten tass med 4K-oppløsning
(Foto: DJI)

DJIs nye drone er en liten tass med 4K-oppløsning

Mavic Air er dronegigantens seneste vidunder.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I går kveld avduket den kinesiske dronegiganten DJI en splitter ny modell i sin allerede brede portefølje.

Nykomlingen heter Mavic Air og er en liten tass som både er enkel å ta med seg rundt og som samtidig har brukbar innmat.

Med ytre dimensjoner på 16,8 cm × 18,4 × 6,4 cm i utfoldet tilstand er ikke den nye dronen veldig mye større enn DJIs minidrone Spark, og vesentlig mindre enn Mavic Pro. Den har også en vekt på kun 430 gram.

  Foto: DJI

Imponerende funksjonalitet i liten forpakning

Selv med den kompakte størrelsen skilter Mavic Air med ganske brukbare spesifikasjoner. Den har et kamera som takler 4K-oppløsning i opptil 30 bilder per sekund, og med full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler kan man filme med opptil 120 bilder per sekund.

Stillbilder tas med en oppløsning på 12 megapiksler og skilter med HDR-kvalitet. Ellers gjør DJI et poeng utav at dronen er den første av deres modeller som har 8 GB med intern lagringsplass. Dermed kan du lagre en del bilder og video lokalt, i tilfelle du har glemt microSD-kortet, eller bare trenger litt ekstra lagring.

Som andre DJI-droner har Mavic Air flere intelligente flymoduser og bildefunksjoner, og av nyhetene dronen byr på er en panoramafunksjon som lar deg sy sammen 25 bilder til ett 32-megapikslers bilde. Den har også et nyutviklet system kalt Advanced Pilot Assistance, som automatisk hjelper til med å unngå hindringer.

Dronen har en maksimal flytid på 21 minutter og kan ifølge produsenten fly stabilt i vindstyrker på opptil 36 kilometer i timen og i høyder på opptil 5000 meter over havet. Dronen kan oppnå en maksimal hastighet på 68 kilometer i timen uten vind.

Mavic Air har en europeisk pris på 849 euro og har allerede dukket opp i noen norske nettbutikker til en pris på 9999 kroner.

Denne dronen følger håndbevegelsene dine »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen