DJI slår et slag for bedre bilder fra luften
(Bilde: iStockPhoto / DJI / Micro Four Thirds)

DJI slår et slag for bedre bilder fra luften

Blir med i Micro Four Thirds-alliansen sammen med Olympus og Panasonic.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Olympus melder nå at DJI blir med på Micro Four Thirds-laget, som fra før har både Olympus og Panasonic med seg.  Alliansen ble etablert av Olympus og Panasonic i 2008, og konseptet går ut på å ha en kamerafatning som fungerer på tvers av de ulike merkene.

DJI er en kjent aktør innen ulike former for multikoptere og tilhørende utstyr. Dette er produsenten bak Phantom-modellene, som virkelig har gjort multikoptere tilgjengelig til folket.

Det finnes fantastisk mange multikoptere som kan ta med seg et kamera opp i luften, og gi uante muligheter med tanke på hobbyfotografering.

Modeller med innebygget kamera?

DJI har mange slike allerede, enkelte kommer med et kamera ferdig montert, atter andre er tilpasset og ment brukt sammen med GoPro Hero-kameraene. Selskapet har også store modeller som kan ta med tungvektere som Canon 5D Mark III opp i det blå.

Likevel er dette samarbeidet noe nytt. Mest trolig får vi se DJI-modeller som kommer klare med kameraer, der du selv kan velge den optikken som måtte passe deg.

På denne måten kan DJI få kameraer tilpasset det aktuelle multikopteret, både med tanke på styringssystemer som de allerede har, men også med tanke på å skrelle vekk unødig vekt.

Vil du heller bygge din egen drone? Slik gjør du det » (Ekstra)

(Kilde: PetaPixel og Olympus)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen