Djevelen ringer til India

Hver eneste måned skaffer tusener av indere seg mobiltelefon for første gang. Nå har det imidlertid dukket opp et rykte i landet som får mange indere til å kaste mobiltelefonen fra seg.

Det ryktes nemlig at djevelen har begynt å ringe rundt til tilfeldige mennesker i India. Mens de fleste mobilnumre i India har ti sifre, skal djevelen ringe fra numre som består av mellom elleve og fjorten sifre.

I byen Orissa skal lokalbefolkningen ha fortalt venner og slekninger om personer som har blitt syke og dødd etter å ha blitt oppringt fra numre som består av elleve til fjorten sifre. En talsmann for regjeringen avskriver imidlertid det hele som sludder.

- Vi har undersøkt saken, og funnet ut at ingen har blitt syke eller dødd. Det er bare et rykte, heter det fra landets styresmakter.

I byen Bhubaneswar skal en mann ha blitt oppringt fra et nummer med elleve sifre, og tallene skal ha blinket på skjermen. Vedkommende som ringte mannen, skal ha rådet han til å slå av mobiltelefonen.

- Han som ringte fortalte at hvis jeg fortsatte å motta anrop på min mobiltelefon, kunne jeg risikere å få et virus som kunne sprenge telefonen min. Da jeg sjekket hvem det ukjente nummeret tilhørte, fikk jeg vite at det nummeret ikke eksisterer. Jeg slo av mobiltelefonen, forteller mannen i følge Silicon India.

Sunil Agarwal er Bhubaneswars overhode. Han har noe helt annet enn djevelen i tankene når han hører om de mystiske oppringningene, og undres på om ryktene er skapt av noen som tjener penger på andres redsel.

- Det kan være skitne triks fra en eller annen produsent av antivirusprogramvare til mobiltelefoner, mener Agarwal.

(Kilde: Silicon India)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen