DJ-hodesett til mobilen

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler
Motorola S805 kan kontrolleres fra øreklokkene. (Foto: Marius Valle)

Motorola har snekret sammen et trådløst hodesett for deg som gjerne vil høre på musikk og se ut som en DJ. Settet har fått navnet Bluetooth DJ Headphones S805, og er basert på blåtannprofilen A2DP.

A2DP gjør det mulig å sende musikk i stereo fra mobiltelefonen din til hodesettet. I tillegg kan du skifte sang og sette musikken på pause rett fra settet. På toppen av det hele fungerer Motorolas hodesett som håndfri. Det er med andre ord mye i ett.

Med i esken får du en lader, en oppbevaringsboks og en lydledning som kan brukes om du vil spille musikk fra en en mp3-spiller som ikke har blåtann. Hodesettet kan altså brukes som et vanlig trådet hodesett om du vil.

Utforming
S805 ser ut som et vanlig DJ-hodesett. Det er forholdsvis stort, og veier 113 gram. Dette er altså noe du merker at du har på hodet.

På høyre side av settet finner du spill av- og pause-tasten, i tillegg til en gummibelagt ring som går på utsiden av settet lar deg skifte spor. Mikrofonen sitter også på høyre side av hodesettet

På venstre side finner du en kombinert av- og på-tast som også fungerer som svare- og legge på-tast. Det sitter en tilsvarende gummiring på utsiden, som lar deg styre lydstyrken på settet. På denne siden sitter også laderpluggen, og en egen lydinngang om du skal bruke settet med en vanlig mp3-spiller.

Klikk for større bilder

Øreklokkene er romslige nok for ørene, og er polstret med skumgummiplater slik at de er behagelige mot ørene. Bøylen som går over hodet er også utstyrt med noe polstring, slik at den ikke gnager deg i hodet.

Alt i alt vil vi si at S805 er behagelig å ha på. Det er ikke for tungt, og trykker ikke mot ørene på en ubehagelig måte. Men det er klart at at dette kan variere fra person til person.

Å koble hodesettet til mobiltelefonen er en smal sak. Du søker enkelt og greit S805 opp med telefonen, og skriver inn PIN-koden til settet. Deretter er det bare å velge å spille av musikken over blåtann med telefonen.

Lydkvalitet
Lyden til S805 er i utgangspunket dessverre ikke så fryktelig bra. Vår erfaring er at lydkvaliteten varierer noe fra telefon til telefon. På vår Sony Ericsson W950i er lyden for lav, og det skal lite og ingenting til før lyden blir brutt. På Motorola Z3 Rizr kommer bassen ikke så veldig godt fram, og diskantområdet blir skurrete. Siemens S75 fungerer på mange måter best, men her blir bassen skurrete når lyden nærmer seg høye lydnivåer.

At lyden er lav er faktisk noe som går igjen på alle telefoner. Det kan fort bli plagsomt dersom det er mye støy i omgivelsene du beveger deg i. Vi kan egentlig oppsummere med at lyden jevnt over er ikke er så fryktelig god på noen av telefonene vi har testet med.

At lyden kunne vært bedre merker du spesielt godt dersom du kobler en mp3-spiller til settet ved hjelp av den medfølgende lydledningen. Da blir lyden høy nok, og er klar og fin, og tydelig i både diskantområdet og bassområdet.

Dessverre er det liten vits i å kjøpe et hodesett som S805 dersom du skal bruke ledning. Du kan for eksempel ikke justere lyden direkte på hodesettet lenger.

Ikke helt håndfri heller
At hodesettet deres også skal fungere som håndfri kan kanskje være en fordel, men S805 overbeviser ikke på dette området heller. Dersom det er mye støy, så fanges alt for mye opp av mikrofonen. Det kan også bli vanskelig å høre den du snakker med.

Da vi snakket gjennom S805, ble vi fortalt at det hørtes ut som om vi var langt unna mikrofonen. Det kan også stemme, siden mikrofonen er plassert et godt stykke fra munnen.

Alternativ tekst mangler

Bra batteri
Motorola oppgir at settet skal klare hele 17 timer musikk før det trenger en ny lading. Det er nok ikke så fryktelig langt fra sannheten heller. Vi har ladet settet to ganger én time på halvannen uke.

Bra batteri og god lyd med ledning kan dessverre ikke veie opp for laber lyd over blåtann og dårlig håndfriløsning. Nå vi tar i betraktning at S805 koster fra 1000 kroner, så er det med en gang klart at dette ikke er noe lysende godt kjøp.

Hvis du likevel er interessert i en løsning slik som S805, anbefaler vi deg å be om å få prøve settet i butikken før du kjøper det. For alle andre anbefaler vi å ta en titt på alternativene der ute. 

I vår stortest av A2DP-hodesett kåret vi Jabra BT620S til det beste settet. I tillegg bør du ta en titt på testen av Sony Ericsson HBH-DS970.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen