Test

Diverse artister - Melodi Grand Prix 2008

En gang i tiden var Melodi Grand Prix en gigantisk begivenhet i den europeiske kultursfære. I dag er arrangementet for lengst akterutseilt av Idol, YouTube og Robinson-ekspedisjonen. Årets norske kavalkade av wannabe-idoler er det absolutte bevis på MGPs uunngåelige regress. Eurovision Song Contest blir vitterlig aldri det samme igjen.

Har dette arrangementet utspilt sin rolle?
Har dette arrangementet utspilt sin rolle?

Kjendiseri og dekadens

Det er noe som skurrer i MGP-kulissene. For parallelt med at kjendisene endelig innser verdien av å forgremme håpefulle lisensbetalere med sviskepop av mest bedervede sort, skjer nettopp det. Vi får den minst sjarmerende MGP-artiststallen som noensinne har myst mot lyskasternes avslørende glimmer.

Stakkars nordmenn. Vi prøver så godt vi kan å gjøre det beste ut av den begredelige situasjonen ved å stemme fram politisk korrekte (?) bidrag som monoton samesang, enda et trolsk opptog av sirkusrockere, og på toppen av det hele: et godmodig danseband som aldri vil heve så mye som ett eneste øyebryn syd for Lindesnes.

Av de noenlunde friskmeldte konkurrentene, tjener flere som kilder til fordypning og undring. For eksempel stiller den nokså rutinerte R&B-artisten Mira Craig med tekst og melodi til den energiske og intetsigende Hold On Be Strong, men overlater opptredenen til musikalheltinnen og eks-idoldeltaker Maria Haukaas Storeng. For det andre beviser Lene Alexandra at hun har et gangbart musikalsk gehør, og attpåtil er hennes Silllycone Valley årets mest fengende MGP-refreng. Verden vil bedras.

Plagiater og ting vi helst glemmer

De sanger som foreløpig ikke er nevnt, har anmelderen glemt allerede. Ved nærmere ettertanke var det visst et DumDumBoys-plagiat, et par-tre smørsangere, en ganske hyggelig eurodance-låt (som kunne ha nådd topp tretti i 1996) og en trio med et ørlite rytmisk handicap, men utover dette er det neimen ikke godt å si. Jo, forresten. Den obligatoriske liksom-irske balladen er representert også i år, denne gang med Torstein Sødal som maskot. Bare så synd at irene gjør dette så mye bedre selv.

Hvem skal redde Melodi Grand Prix? Neste år får vi krysse fingre og tær for at Jahn Teigen ofrer seg, slik at vi i det minste oppnår bunnscore med et visst snev av stil.

Konkusjon

Jada, dersom du er en av de nostalgisk anlagte som kjøper MGPs årlige samleplate i håp om at tiden leger alle sår, vil du måtte belage deg på å hamstre pyrisept og plaster for minst ett år til.

Diverse artister Melodi Grand Prix - Norge 2008   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen