Distriktene uten mobil

Distriktsnorge henger etter på kommunikasjonsfronten. Fylkesvaraordfører i Sør-Trøndelag, Beate Marie Dahl Eide mener distriktene blir nedprioritert, skriver Dagbladet.no. Hun frykter at mangel på både mobildekning og internettilgang fører til at ungdom flykter fra bygdene. - Hvordan skal vi få ungdommen til å flytte hjem igjen når de ikke en gang har mobildekning her eller må på biblioteket for å surfe på nettet? sier Eide til avisen.

Flere husstander i fylket har ikke engang tilgang til fasttelefon. Linjenettet er mange steder så dårlig at naboer må dele linje og dermed også telefonnummer. Siden Telenor ikke lenger har leveringsplikt, må abonnentene selv betale dersom det skulle skje noe med telefonlinjene deres.

I januar mistet 150 mennesker i Åfjord kommune alle kommunikasjonsmuligheter med omverdenen på grunn av flom. Siden området ikke har mobildekning, foregikk all kommunikasjon ved hjelp av jaktradioer.

- Telenor fikk i etterkant mye negativ omtale og valgte å sette opp en mobilsender slik at området fikk dekning. Men det er helt feil at PR og mediaomtale er det som skal styre denne utbyggingen, sier Eide til Dagbladet.

Det skal i følge avisen være store problemer med mobildekningen flere steder. På mange veistrekninger kan ikke mobiltelefonen brukes i det hele tatt. Da det tidligere har skjedd ulykker på disse veiene, har de involverte hatt store problemer med å få tak i nødvendig hjelp.

- Vi krever ikke at hver knaus får dekning. Men det må være kommunikasjonsmuligheter der det er folk, og spesielt langs veiene, sier varafylkesordføreren til Dagbladet.

(Kilde: Dagbladet.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen