Disse telefonene skal dø

Analytiker og mobildirektør i ABI Research, Kevin Burden, hevder i hvert fall at halvintelligente mobiltelefoner i mellomsegmentet kommer til å avgå med døden. I stedet vil de ble byttet ut med smartmobiler som har standardiserte operativsystem.

Slutt for Sony Ericsson

Burden mener at det vil bli for krevende å opprettholde produksjonen av proprietære operativsystem. Han tror derfor mobilprodusentene i stedet vil samle seg rundt operativsystem som brukes på tvers av mobilmerkene.

Avanserte operativsystem, som Symbian og Linux, vil i langt større grad bli å finne i flere og flere mobiler. Mye på grunn av at brukerne blir mer sofistikerte og ikke minst komfortable med de kraftigste telefonene, skriver Betanews.

- Noen vil bare ta en telefonsamtale, mens andre krever mer funksjonalitet, sier Burden.

Dette kan i så fall bety store omveltninger for Sony Ericsson, som bruker sitt eget proprietære system i de alle fleste mobilene sine.

Faller i pris

Eksempler på denne trenden er ifølge Burden hvordan Motorola har tatt i bruk Linux på sin Razr 2, mens Nokia har kjøpt opp Symbian for å tilby dette til mobilprodusenter over hele linjen.

Han regner videre med at smartmobiler vil falle i pris, slik at det som i dag er avanserte mobiler vil ligge på samme pris som dagens mellomsegment.

PS: Mobilene som er brukt i bildet er valgt vilkårlig som illustrasjon på mobiltelefoner i mellomsegmentet med proprietære operativsystem.


Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen