Disse telefonene kommer i oktober

Vi er nå kommet til oktober måned, og i den anledning står 5 nye toppmodeller fra produsenten på trappene. Denne gangen er det hovedsaklig avanserte modeller med en stiv prislapp på menyen, og Nokia topper listen med to nye telefoner for markedet.

En av de mest interresante telefonene denne måneden er Nokias 6670, som blir oppfølger til dette årets store salgssuksess på Symbian-fronten, 6600. Etterfølgeren vil ha megapikselkamera og ny sikkerhetsprogramvare.

Nokias første i rekken av tre designtelefoner er også på vei. 7260 byr på alskens mer enn bare Art-Decodesign, og viser at Nokia kan være nytenkende når de vil. Men vil Nokia klare å overbevise moteentusiastene?

Ellers er modellene Sony Ericsson S700i, LG T5100 og Panasonic X700 nå klare for butikkhyllene. Vi har prøvd ut samtlige av disse, og du kan lese disse sniktittene og flere under vår sniktitt-avdeling.

 

Sony Ericsson S700i - kamera og telefon i ett

Sony Ericsson vakte stor oppsikt da de presenterte sin nye kameratelefon S700i tidligere i år. Mange hadde spekulert i om selskapet ville lage en europeisk versjon av sin suksessmodell SO505i fra det japanske markedet, og ryktene stemte.

Da Sony Ericsson presenterte S700i, la de spesielt vekt på at telefonen har to fronter - en kameraside og en telefonside. Tanken bak konseptet er at brukeren ikke skal plassere noen av funksjonene under en annen, men legge like stor vekt på begge. Om dette blir realiteten for eiere av S700 gjenstår å se.

Det er ikke uten grunn at Sony Ericsson fronter kameraet i den grad de gjør. Det kan nemlig ta bilder i en oppløsning på hele 1280 x 960 punkter, som tilsvarer 1,22 megapiksler. Dette gir betydelig bedre bilder enn det man får med dagens VGA-kamera, og man vil i tillegg kunne ta opp høyoppløselig video med kameraet.

Også skjermen til S700 er en av de mer imponerende på markedet. Den måler hele 2,3 tommers i størrelse og er av typen TFT med en fargedybde på 262.000 farger. Oppløsningen er på hele 240 x 320 punkter, som tilsvarer en fjerdedels VGA-skjerm. Dette den overlegen konkurransen.

Minnekort er et tilbehør som finner veien inn i stadig flere mobiltelefoner, blant dem S700i. Telefonen kan bruke kort av typen Memory Stick Duo, som finnes i kapasiteter på opp til 128 MB. Dette gjør det mulig å lagre store mengder data på telefonen. Man kan overføre bilder man har tatt til dataen ved hjelp av en kortleser, eller levere dem til fremkalling i fotobutikken.


(Klikk for større bilde)

Man kan si at S700i er den perfekte mediatelefonen ettersom den både har MP3-spiller, videospiller og radio. Dette skulle være en fin kur mot kjedsomme stunder for brukerene. Telefonen stiller dermed sterkt på underholdningsbiten, og har få konkurrenter på akkurat dette feltet.

Man kan også finne moro i form av spill på telefonen. S700i kommer med Mascot Capsule-teknologien, som vil åpne for 3D-spill utenom det vanlige. Teknologien finnes allerede i Sony Ericssons to modeller K500 og K700. Bare i Japan fins det over 20 millioner enheter med teknologien innebygd, som nå altså også finner veien til Europa.


(Klikk for større bilde)

Minuset med en slik rugg av en telefon er selvfølgelig størrelsen og vekten. I lukket tilstand er telefonen 10,7 cm høy, 4,9 cm bred og 2,4 cm dyp, noe som gjør S700 til en skikkelig kosebamse på steroider. Størrelsesmessig er telefonen på størrelse med en Nokia 6600 i lukket tilstand, og den er nær dobbelt så stor igjen i åpen tilstand. Med en vekt på 137 gram er S700i heller ikke noen telefon av lettvekterklassen.

S700i ble først ventet i desember, men har i senere tid blitt fremskyndet og vil komme i midten av oktober. Med en veiledende pris på rundt 6500 kroner er den ingen billig fornøyelse, og fremtidige eiere av S700i må belage seg på å grave ekstra dypt i lommeboken for å få tak i et eksemplar.

Mer informasjon om modellen finner du i vår sniktitt på S700i og i artikkelen "Sony Ericsson viser porteføljen for 2004".

DEN BESTE PRISEN PÅ S700I FINNER DU I PRISGUIDEN >>>>

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen