Disse ørepluggene fjerner kun sterke lyder

Øreplugger fjerner kun sterke lyder

Brukeren hører helt vanlig ellers.

Hvis du går rundt og er urolig for at plutselige, høye lyder kan skade hørselen din, er Etymotics elektroniske øreplugger HD-15 noe for deg.

Ørepluggene har en spesiell egenskap i og med at brukeren hører verden rundt seg som vanlig, helt frem til sterke lyder dukker opp. Da filtrerer nemlig ørepluggene vekk de potensielt skadelige lydene, og ørene dine kan puste lettet ut.

Umiddelbar støyreduksjon

HD-15 er først og fremst ment for folk som arbeider i omgivelser som kan romme plutselig, hørselsskadelig støy. Vanlige øreplugger fungerer godt til å filtrere ut slik støy, men på den annen side blir det da vanskelig å høre hva kolleger har å si. Det kan derfor være irriterende å ta ørepluggene ut og inn av ørene hele tiden.

HD-15 inneholder små mikrofoner som umiddelbart blokkerer plutselige, sterke lyder når de oppdager støy over en viss mengde. Når den sterke støyen blir borte, lar ørepluggene brukeren høre normalt igjen.

Forsterker også lyd

HD-15 fjerner ikke bare støy, men kan også bli brukt til å forsterke bakgrunnslyder med opptil 15 desibel. Selv med denne funksjonen på vil ørepluggene fremdeles fjerne plutselig, sterk støy – med et støyreduksjonsnivå på inntil 25 desibel.

Ørepluggene fra Etymotics er ikke de første som benytter seg av slik teknologi. QuietPro+ Intelligent Hearing System bruker også et integrert mikrofonsystem for å oppdage sterke lyder, og det samme gjør Sensear.

HD-15 har likevel en fordel i forhold til disse systemene, i og med at all teknologi befinner seg inne i selve pluggene – mens ingen maskinvare i tillegg er nødvendig.

Pris og tilgjengelighet

HD-15 er tilgjengelig på Etymotics nettside til 499 dollar, eller 2700 kroner. Selskapet lager også versjoner som er optimaliserte for skyttere og til militær bruk.

(Kilde: Gizmag)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen