Disse mobilene kommer i november

Mens oktober kunne skilte med toppmodeller fra Nokia og HTC, er det i november duket for helt nye Windows Phone 7-mobiler og Samsungs eget operativsystem Bada. Sony Ericsson har ingen nye modeller som kommer i butikk denne måneden, mens mest på blokka har HTC og Samsung.

På jakt etter ny mobil? Du kan spare hele 6 000 kroner på å handle i rett butikk.

Samsung Wave IIWave II, også kjent som S8530, er den direkte etterfølgeren til den originale Samsung Wave, selskapets første telefon med deres eget operativsystem Bada, og som fikk terningkast seks i vår test.

Telefonen må ikke forveksles med andre modeller i serien, blant annet Wave 723 som var blant telefonene som kom i butikk i oktober

Den nye Wave II får blant annet en 3,7 tommer stor skjerm med 800 x 480 piksler, men ingen Super Amoled som på Galaxy S.

Andre funksjoner er en én GHz prosessor, støtte for turbo-3G og trådløst nett i n-standarden, samt Bluetooth 3.0. Samsung har også fått plass til et fem megapiksler kamera med LED-blitz og videoopptak i HD, to gigabyte internminne og støtte for minnekort. Prisen ligger rundt 3 200 kroner.

Samsung Wave 575

Modellen er også kjent som GT-S5750, og er den sjette Bada-mobilen fra Samsung. Med en prislapp under 2 000 kroner retter Samsung Wave 575 seg mot den rimeligere delene av touch-telefonmarkedet.  For den prisen får du en 3,2 tommer stor skjerm, støtte for trådløst nett og Bluetooth, minnekortstøtte og en telefon som er 11,9 millimeter tynn. Den kommer i sort, hvitt og rosa.

Samsung Galaxy 551Galaxy 551 er Samsungs første Android-mobil med fullverdig tastatur. Koreanerne frir til business-folket med Android 2.2, Samsung-løsninger for sikkerhetspolicyer, og den beste – påstår de selv - e-posthåndteringen blant Android-telefoner.

Blant annet kan du videresende e-post, flytte posten mellom mapper, lese e-post i html-format og ha signatur i e-post sendt fra mobilen. Kalenderfunksjonen er videreutviklet, og du kan både godta og sende møteinnkallinger.

Sikkerhetsløsningen består av SSL-kryptert kommunikasjon mellom mobilen og e-post-serveren. Du kan legge inn et passord med både bokstaver og sifre for å låse opp mobilen. Kun et visst antall forsøk er tillatt, deretter låses mobilen. En administrator kan låse opp en låst mobil. Det går også å ha en løsning der passord må skiftes regelmessig. En mistet eller stjålet mobil kan formateres sentralt, da slettes all informasjon på mobilen - både kontaktinformasjon og nedlastede dokumenter.

Galaxy 551 har innebygd GPS og kart for navigasjon, en 3,2 tommer stor kapasitiv skjerm med 240 x 400 piksler, Samsung TouchWiz 3.0 brukergrensesnitt og en 667 MHz prosessor. Ellers får du kamera med litt snaue tre megapikslers oppløsning, støtte for flere ActiveSync-kontoer, trådløst nettverk-støtte og DLNA, og turbo-3G. Pris ligger rundt 2 700 kroner.

BlackBerry Bold 9780Dette er arvtageren etter årets mest populære BlackBerry, BlackBerry Bold 9700. Forskjeller mellom de to modellene er at minnet på 9780 er doblet for å kunne kjøre det nye BlackBerry 6 OS, skjermen er forbedret og kameraet oppgradert til fem megapiksler.  

Andre spesifikasjoner er en 624MHz prosessor, 512 MB Flash RAM og fire GB internminne med mulighet for minnekort opp til 32 GB.

Skjermen er ikke trykkfølsom og har en oppløsning 480 x 360 piksler. Her er også fullt tastatur, GPS, trådløst nettverk,  Bluetooth 2.1 med A2DP og turbo-3G.

Den eneste synlige forskjellen mellom 9780 og 9700 utenom operativsystemet er at førstnevnte har en svart kant, mot den delvis kromfargede kanten rundt 9700. Prisen vil ligge rundt 4 000 kroner uten abonnement.

Nokia 5250Nokia 5250 er finnenes billigste mobil med trykkfølsom skjerm  – rundt 1 300 kroner koster telefonen ifølge vårt prissøk. 5250 plasserer seg dermed i samme prissjikte som HTC Smart og Samsung S5230. Noen rekord er det allikevel ikke – du kan få deg berøringsskjerm i Samsung Corby for kun 609 kroner.

Telefonen kjører Symbian^1. Det skal være fullt mulig å bruke fingrene på den 2,8 tommer store skjermen, men Nokia har likevel lagt ved en pekepenn i salgspakken for sikkerhets skyld. Oppløsningen til skjermen er på respektable 640 x 360 piksler.

Telefonen mangler 3G og Wi-Fi. Batterlet skal holde til 8 timer tale og 18 dager standby. Det innebygde kameraet tar bilder i 2 megapiksler oppløsning. Telefonen har bare 51 MB minne, men mer kan settes inn med MicroSD-kort på opp til 16 GB. Vekten er på 107 gram.

På underholdningsfronten har Nokia utstyrt 5250 med Ovi Music, innebygget radio og lett tilgang til sosiale nettverk som Facebook og MySpace. Telefonen kommer også med en installert kopi av Guitar Hero 5 Mobile.

LG E900 Optimus 7LGs første mobiltelefon med Windows 7 heter E900, men er kanskje bedre kjent som Optimus 7.

3,8 tommer og har en oppløsning på 480 x 800 punkter. Kameraet på LG E900 tar bilder med 5 megapiksler oppløsning.

Denne modellen har 16 GB minne. Siden det ikke er mulig å bruke minnekort i noen av modellene, så får dette relativt stor betydning.

HTC Desire ZNylanseringen fra HTC blir en fullblods proffmobil med fulltastatur. En spesiell vri ved tastaturet er at man har tatt bort nummertastene. I stedet må du holde inne shift og bruke de øverste tastene for å skrive tall. Dette gjør det mulig å lage telefonen litt slankere enn vanlig.

Desire Z er ikke like tungt utstyrt som selskapets andre nylansering, Desire HD. Skjermen er litt mindre med sine 3,7 tommer og har en oppløsning på 800 x 480 piksler. Kameraet tar bilder i fem megapiksler oppløsning og har kun én blits, mens prosessoren kjører på 800 MHz.

Telefonen har 1,5 GB innebygget minne, og du kan sette inn minnekort på opp til 32 GB. Ellers rommer den alt av vanlige tilkoblingsmuligheter som GPS, Wi-Fi og super-3G.
 

HTC Desire HDHTC kommer nå med storebror til den populære Android-mobilen Desire. Vi kalte forgjengeren en av verdens beste mobiler, og nå har den fått enda mer kraft under panseret. Skjermen har blitt litt større og måler nå 4,3 tommer.

Her kan du lese vår test av Desire HD.

Kameraet er oppgradert og kan nå ta stillbilder i 8 megapiksler og filme i HD – 720p. HTC har også utstyrt telefonen med doble blitser som burde sørge for bedre bilder i dyster belysning.
Hele telefonen er frest ut av ett aluminiumsstykke, den samme teknikken som blant annet Apple bruker i sine bærbare maskiner. Bak og på sidene av telefonen er det lagt partier i gummi, som skal sørge for at den ligger bedre i hånden og ikke sklir så lett.

Desire HD har fått støtte for Dolby Mobile, som er en ny sertifisering for lyd på mobiler. Telefonen drives av en 1 GHz prosessor fra Qualcomm.

HTC GratiaGratia er en av de mindre Android-mobilene som er lansert, men til tross for størrelsen har den ganske så bra spesifikasjoner innenbords.

Her er et fem megapikslers kamera med autofokus og ansiktgjenkjenning, Android 2.2 operativsystem med HTC Sense brukergrensesnitt og støtte for 32 GB minnekort. Trådløst nettverk er også på plass, det samme er GPS og radio. Prisen ligger rundt 3 300 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen