Se datamaskinene snakke med hverandre

Disse datamaskinene snakker med hverandre

Kunstig intelligens på sitt morsomste.

Kunstig intelligens kan ta mange spennende og underholdende former, særlig når den prøver å etterligne naturlig, menneskelig adferd.

Artig maskindialog

Såkalte chatbots forsøker å gjøre nettopp dette og er maskiner som er designet for å kunne føre en normal, troverdig samtale. Målet for forskere har lenge vært å bestå den berømte Turing-testen for kunstig intelligens, det vil å lage en maskin som er avansert nok til å bli forvekslet med et menneske.

Forskere ved Cornell University i USA er blant dem som tar utfordringen seriøst og har utviklet en såkalt cleverbot, en avansert form for chatbot som blant annet er i stand til å lære.

For å gi liv til den tekstbaserte cleverboten koblet forskerne den opp mot en stemmegenerator og en animert avatar. Deretter koblet de den sammen med en annen maskin og lot de to cleverbotene snakke med hverandre på egen hånd.

Resultatet kan du se i klippet under. Om dette er godt nok til å bestå Turing-testen er vel heller tvilsomt, men dialogen mellom de to kunstige intelligensene ble i alle fall god underholdning.

Den aktuelle cleverboten er for øvrig tilgjengelig på nettet, og du kan selv snakke med den ved å besøke hjemmesiden.(Kilde: Cornell Creative Machines Lab, via Smartplanet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen