Disse Blu-ray-spillerne bør du kjøpe til jul
Teknofil

Disse Blu-ray-spillerne bør du kjøpe til jul

Blu-ray er i ferd med å bli standarden for film på plater. Stadig flere av oss har HD-TV, og vil du ha filmplater som utnytter skjermen til fulle må du ha Blu-ray. Da får du både femdoblet bildeoppløsning og ikke minst høydefinisjons lyd med støtte for 7.1 surround.

Mange vil påstå at dette er et medie som på sikt kommer til å bli skiftet ut av nettbasert nedlastning, og dette er nok riktig. Vi snakker imidlertid om en tidsperiode på flere år før de nettbaserte alternativene vil utkonkurrere Blu-ray-formatet.

Ingen vits med DVD
Argumentene for å kjøpe seg en Blu-ray-spiller er flere. For det første må du ha en slik spiller for å få HD-film på Blu-ray formatet. Du får en spiller som også kan vise alle DVDene du måtte ha så det er ikke snakk om å måtte kaste gamle DVDer. I tillegg er den også den eneste enheten som kan vise filmtitler i 3D.

Du kan selvfølgelig vente til utvalget av filmer på nettet blir like bra som utalget på plate, men det tar nok en stund.

Det siste argumentet er at du får deg en Blu-ray-spiller helt ned mot en tusenlapp. dog uten 3D. Vil du har 3D også må du nok opp mot rundt 2 500 kroner. Ikke noen ublu pris dette heller.

Vi skal se litt på to kategorier. Først tre billige spillere unten 3D og så fem spiller med 3D-støtte. Hvis du ikke har en TV som støtter 3D er det ingen vits i å kjøpe seg en Blu-ray-spiller som støtter dette. Hvis du da ikke har tenkt å kjøpe deg en 3D-TV med det første. Her er noen alternativene du kan ta en kikk på.Ikke glem Playstation 3
Har du en Sony Playstation 3 har du allerede en Blu-ray-spiller som støtter 3D. Alt du trenger å gjøre er å oppgradere programvaren så er du klar. Du trenger med andre ord ikke å kjøpe en ny spiller. Oppgrader og kjør. Verre er det ikke.

Billige spillere uten 3D

Først skal i se på tre billige alternativer som ikke støtter 3D. Hvis du som sagt ikke har en TV med 3D-støtte og heller ikke har planer om å kjøp deg en, kan dette være gode alternativer som ikke koster alle verden. Kvaliteten er likevel meget god og du kan fremdeles se alle de gamle DVD-platene dine.

 

LG BD550 – Billigst
Dette er en enkel og grei Blu-Ray-spiller som dekker de fleste behov. Den er ikke egnet for hjemmekinofantasten, men holder lenge for dem av oss som bare vil ha en spiller som viser Blu-ray og DVD på en god måte. Den virkelig store fordelen er uten tvil prisen. De billigste eksemplarene vi fant er under 800 kroner og det er nesten innenfor impulskjøpgrensen for svært mange.

Her får du en grei spiller som gjør jobben for en billig penge. Den har ikke minnkortspor for deg som vil bruke slike. Det den har er tilkobling for nett slik at du får med deg ekstra Blu-ray-materiale via nettet.

Her finner du LG BD550 billigst

 

Philips BDP-2700 – BIllig og pen design
Dette er også en billig spiller. Ikke like billig som LG, men du kommer fremdeles inn under tusenlappen. Også denne spilleren har det meste av det du trenger til enkelt bruk. Designet er kanskje litt mer spennede enn hos LG, men dette er smak og behag som du må avgjøre selv. På samme måte som med LG mangler også denne spilleren egene minnekortspor.

I denne spilleren finner du funksjoner som støtter ekstramteriale som krever nettilkobling så her kan du nyte BD-live uten problemer.

Her finner du Philips BDP-2700 billigst

 

Sony BDP-S370 – Trådløst nettverk og DLNA
Her finner vi den første spilleren som kryper over tusenlappen. Omtrent 1100 kroner må du regne med å punge ut for denne spilleren. Igjen er designet tradisjonelt, men pent og rent. Du får en del ekstra for hundrelappene dine. Først og fremst støtter den DLNA som lar deg overføre innhold fra PC til spilleren trådløst gjennom hjemmenettverket. Selve spiller er også klar for å bruke trådløst nett ved hjelp av en ekstra dongle.

Heller ikke denne spilleren har minnkortspor.

Her finner du Sony BDP-S370 billigst

Ønsker du en Blu-ray-spiller som kan spille 3D? Les videre på neste side.

Her støttes 3D
Skal du ha Blu-ray-spiller som kan vise 3D-film går prisen opp. Men vi synes fremdeles ikke at prisen er ublu – rundt 2000 kroner og opp må du regne med. Her er modellene vi kan anbefale.

 

Sony BDP-S470– Billigst av alle
Et viktig poeng når du kjøper denne spilleren er å oppgradere programvare. Dette må du gjøre for at den skal håndtere de siste 3D-filmene på markedet. den er utstyrt med trådløst nettverk og du får tilgang til funksjoner som Youtube gjennom Sonys funksjonser or dette.

Denne spilleren har ikke mulighet til å splitte bilde og lyd noe som er litt beklagelig. Du blir avhengig av en forsterker som er kompatibel med HDMI 1,4. Bortsett fra dette er det en helt grei spiller med et godt bilde. En annen fordel er at den er svært billig.

Her finner du Sony BDP-470 billigst

 

Philips BDP7500S2Billig og bra
Denne Philips-spilleren kommer faktisk ut under 2000 kroner, noe som virkelig må regnes som billig for en 3D-spiller.

I tillegg til 3D er spilleren godt utstyrt. Den har imidlertid ikke innebygd støtte for trådløst nettverk, du må koble den til en nettverkskabel. Da får du full tilgang til nettfunksjoner som Youtube. Vil du får spilleren opp på det trådløse nettet må du kjøpe deg en egen dongle for dette. Denne koster deg noe over 500 kroner litt avhengig av hvor du kjøper den. Spilleren er også meget brukervennlig.

Her finner du Philips BDP7500S2 billigst

 

LG BD580Midt på treet
Dette er en flette ny spiller fra LG som er helt ny i markedet. I tillegg til 3D-støtten får du også en rekke andre funksjoner med deg i prisen. Den har innebygget støtte for trådløst nett, du kan koble USB-disker direkte til spilleren for visning av foto, film etc.

Spilleren har også en Netcast-funksjon som lar deg se nettjenester som for eksempel Youtube. Merk at må gå manuelt inn for å aktivere 3D i spilleren, denne spilleren detekterer nemlig ikke automatisk at den er tilkoblet et 3D-TV. Prisen for spilleren er rundt 2500 kroner

 

Samsung BD-C6900 – Avansert til hyggelig pris
Da er vi tilbake på et mer normalt prisnivå. Samsung er en av de største aktørene innenfor 3D enten vi snakker om TV eller Blu-ray. En av tingene vi liker med denne spilleren er at den er rask. Fra du setter inn platen til du faktisk ser noe går det fort, i motsetning til flere av konkurrentene. Vi var inne på å skille lyd og bilde under omtalen av Panasonic. Dette kan du her også, men da bå du sende lyden gjennom en analog 7.1 utgang.

Spilleren støtter både trådløst og kablet nettverk og Samsungs Internet@TV gir deg tilgang til funksjoner som Youtube.

Her finner du Samsung BD-C6900 billigst

 

Panasonic BD-T300 – Dyrest, men meget god
Her gjør vi et kraftig hopp i pris. Bildekvaliteten til Panasonics spiller er noe bedre enn de tildligere spillerne i denne oversikten. det er en spiller av svært høy kvalitet som ikke står tilbake for noe. En interessant funksjon er at den har doble HDMI-utganger. Det interessante med dette er at den kan sende bildet gjennom en HDMI-kabel og lyden gjennom en annen. Det er en meget stor fordel om forsterkeren din ikke støtter 3D. Da kan du sende bildet direkte til TV-en og bare la lyden gå gjennom forsterkeren. Meget nyttig for mange vil vi tippe.

Spilleren har også en av de bedre nettjenestene i oversikten.

Her finner du Panasonic BD-T300 billigst

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen