Disse Blu-ray-spillerne bør du kjøpe til jul
Teknofil

Disse Blu-ray-spillerne bør du kjøpe til jul

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Blu-ray er i ferd med å bli standarden for film på plater. Stadig flere av oss har HD-TV, og vil du ha filmplater som utnytter skjermen til fulle må du ha Blu-ray. Da får du både femdoblet bildeoppløsning og ikke minst høydefinisjons lyd med støtte for 7.1 surround.

Mange vil påstå at dette er et medie som på sikt kommer til å bli skiftet ut av nettbasert nedlastning, og dette er nok riktig. Vi snakker imidlertid om en tidsperiode på flere år før de nettbaserte alternativene vil utkonkurrere Blu-ray-formatet.

Ingen vits med DVD
Argumentene for å kjøpe seg en Blu-ray-spiller er flere. For det første må du ha en slik spiller for å få HD-film på Blu-ray formatet. Du får en spiller som også kan vise alle DVDene du måtte ha så det er ikke snakk om å måtte kaste gamle DVDer. I tillegg er den også den eneste enheten som kan vise filmtitler i 3D.

Du kan selvfølgelig vente til utvalget av filmer på nettet blir like bra som utalget på plate, men det tar nok en stund.

Det siste argumentet er at du får deg en Blu-ray-spiller helt ned mot en tusenlapp. dog uten 3D. Vil du har 3D også må du nok opp mot rundt 2 500 kroner. Ikke noen ublu pris dette heller.

Vi skal se litt på to kategorier. Først tre billige spillere unten 3D og så fem spiller med 3D-støtte. Hvis du ikke har en TV som støtter 3D er det ingen vits i å kjøpe seg en Blu-ray-spiller som støtter dette. Hvis du da ikke har tenkt å kjøpe deg en 3D-TV med det første. Her er noen alternativene du kan ta en kikk på.Ikke glem Playstation 3
Har du en Sony Playstation 3 har du allerede en Blu-ray-spiller som støtter 3D. Alt du trenger å gjøre er å oppgradere programvaren så er du klar. Du trenger med andre ord ikke å kjøpe en ny spiller. Oppgrader og kjør. Verre er det ikke.

Billige spillere uten 3D

Først skal i se på tre billige alternativer som ikke støtter 3D. Hvis du som sagt ikke har en TV med 3D-støtte og heller ikke har planer om å kjøp deg en, kan dette være gode alternativer som ikke koster alle verden. Kvaliteten er likevel meget god og du kan fremdeles se alle de gamle DVD-platene dine.

 

LG BD550 – Billigst
Dette er en enkel og grei Blu-Ray-spiller som dekker de fleste behov. Den er ikke egnet for hjemmekinofantasten, men holder lenge for dem av oss som bare vil ha en spiller som viser Blu-ray og DVD på en god måte. Den virkelig store fordelen er uten tvil prisen. De billigste eksemplarene vi fant er under 800 kroner og det er nesten innenfor impulskjøpgrensen for svært mange.

Her får du en grei spiller som gjør jobben for en billig penge. Den har ikke minnkortspor for deg som vil bruke slike. Det den har er tilkobling for nett slik at du får med deg ekstra Blu-ray-materiale via nettet.

Her finner du LG BD550 billigst

 

Philips BDP-2700 – BIllig og pen design
Dette er også en billig spiller. Ikke like billig som LG, men du kommer fremdeles inn under tusenlappen. Også denne spilleren har det meste av det du trenger til enkelt bruk. Designet er kanskje litt mer spennede enn hos LG, men dette er smak og behag som du må avgjøre selv. På samme måte som med LG mangler også denne spilleren egene minnekortspor.

I denne spilleren finner du funksjoner som støtter ekstramteriale som krever nettilkobling så her kan du nyte BD-live uten problemer.

Her finner du Philips BDP-2700 billigst

 

Sony BDP-S370 – Trådløst nettverk og DLNA
Her finner vi den første spilleren som kryper over tusenlappen. Omtrent 1100 kroner må du regne med å punge ut for denne spilleren. Igjen er designet tradisjonelt, men pent og rent. Du får en del ekstra for hundrelappene dine. Først og fremst støtter den DLNA som lar deg overføre innhold fra PC til spilleren trådløst gjennom hjemmenettverket. Selve spiller er også klar for å bruke trådløst nett ved hjelp av en ekstra dongle.

Heller ikke denne spilleren har minnkortspor.

Her finner du Sony BDP-S370 billigst

Ønsker du en Blu-ray-spiller som kan spille 3D? Les videre på neste side.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen