Disse Windows 8-nettbrettene er godkjent av det amerikanske millitæret
Teknofil
(Bilde: Xplore)

Disse Windows 8-nettbrettene er godkjent av det amerikanske millitæret

Sannsynligvis de mest robuste nettbrettene du får kjøpt.

Nettbrett har blitt en naturlig del av mange nordmenns dagligliv, men få bruker det til stort annet enn å surfe og se en og annen video på. Det er det gode grunner til; få nettbrett er særlig slitesterke, men det er her Xplores nye XC6-serie kommer inn.

Disse nettbrettene med Windows 8 skal være blant de mest slitesterke du kan kjøpe i dag, og kommer i tre versjoner: XC6 DLSR, XC6 DM/DML og XC6 M2. De er alle tre robuste nettbrett, men det sistnevnte skiller seg litt mer ut. Dette er kanskje litt enklere enn toppmodellen XC6-DLSR, men det kan til gjengjeld skilte med at det er klart til krig.

Godkjent for militært bruk

Xplore XC6 M2 har blitt testet og fått godkjenning av det amerikanske militæret for bruk ute i felten. Dette er ment å være et kvalitetsstempel. 

Slik så det ut da Engadget testet det brutale nettbrettet til Xplore.
Slik så det ut da Engadget testet det brutale nettbrettet til Xplore.Foto: Faksimile/Engadget

På spesifikasjonslisten finner vi blant annet IP67-sertifisering, som i praksis betyr at brettet er støv- og vanntett. I tillegg er det polstret på alle mulige måter, og skal tåle fall fra opptil 1,22 meter rett ned på en betongflate – uten å ta noen form for skade av det. Temperatur skal heller ikke være noe hinder, for brettet skal fungere normalt i alt fra -30 °C til +60 °C. 

Høyttalerne er godt beskyttet, og dekket av en egen støtdemper i tilfelle man skulle miste brettet – eller fyre lys på det med en Kalasjnikov.
Høyttalerne er godt beskyttet, og dekket av en egen støtdemper i tilfelle man skulle miste brettet.Foto: Xplore

Fordi nettbrettet bestod testen til det amerikanske militæret har det fått en sertifisering med det klingende navnet «MIL-STD-810G». I praksis betyr dette at de har testet brettet for alle de forholdene de forventer at det vil kunne utsettes for på militære oppdrag.

For at Xplore XC6-M2 skulle bli godkjent for militært bruk, krevde de for øvrig både ekstra sikkerhetsmekanismer og andre typer innganger.

Svært tykke og upraktiske

De tre nye Xplore-brettene har alle en tykkelse på smålubne 40,7 millimeter, og i følge Engadget skal det være helt umulig å bruke dem normalt uten en penn av noe slag; skjermene er nemlig både harde og resistive, ikke kapasitive.

På utstyrslista for toppmodellen, XC6 DLSR, finner vi for øvrig blant annet en 10,1-tommers LED-skjerm på 1024 x 768 punkter, et hovedkamera på 5 MP og en Haswell Core i5-4300U-prosessor klokket til 1.9GHz. Altså betyr dette at selv om nettbrettet ser ut som en skikkelig treiging utenpå, burde det ikke være det i bruk.

Skjermen skal være svært godt lesbar i sollys.
Skjermen skal være svært godt lesbar i sollys.Foto: Xplore

Om du fortsatt ikke er overbevist om at dette er brettet for deg og dine krigsopplevelser, så er det også verdt å nevne at selskapet påstår at dette er "...verdens beste skjerm i direkte sollys...". Og det er jo ofte et ankepunkt på dagens nettbrett.

Grunnmodellen koster deg for øvrig hele 5 299 dollar, eller omtrent 31 500 norske kroner. 

Sjekk ut bildekarusellen nederst for å se alle bildene i stort format, og i tillegg Xplores Android-brett: RangerX!

Nettbrett kan anta mange forskjellige former:
Slik trodde de iPad-en ville se ut! »

(Kilde: Xploretech, Engadget)

Ladekontakten er proprietær, og baserer seg på docking. (Bilde: Xplore)
Bak et deksel finner du brettets mange utganger. (Bilde: Xplore)
Høyttalerne er godt beskyttet, og dekket av en egen støtdemper i tilfelle man skulle miste brettet – eller fyre lys på det med en Kalasjnikov. (Bilde: Xplore)
Brettet er mottagelig for de aller fleste vanlige trådløsstandarder. (Bilde: Xplore)
Skjermen skal være svært godt lesbar i sollys. (Bilde: Xplore)
Slik ser RangerX ut. Dette Android-nettbrettet er kanskje ikke like kraftig og holdbart som XC6, men det er alliekvel langt mer slitesterkt enn de fleste andre nettbrett. (Bilde: Xplore)
Xplores eget promo-bilde av brettet. (Bilde: Xplore)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen