Vil lage VR-briller med innebygget datamaskin
(Bilde: Kickstarter)

Vil lage VR-briller med innebygget datamaskin

Nytt og spennende konsept på Kickstarter.

VR-brillene kommer stort sett i to kategorier; den rimelige varianten som må brukes sammen med mobiltelefoner, som Samsungs Gear VR, og de vesentlig mer kostbare, PC-tilkoblede utgavene som Oculus Rift. Nå har det imidlertid dukket opp et par nye VR-briller som ikke tilhører noen av disse kategoriene.

De nye VR-brillene heter «AuraVisor» og er lagt ut på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter.  AuraVisor er et selvstendig, trådløst VR-produkt som inneholder all maskinvaren som skal til for å kjøre VR.

Kommer med innebygget PC

Det som gjør at de nye brillene skiller seg litt ut er at de verken krever tilkobling til en PC eller til en mobiltelefon for å vise VR, slik som de fleste andre VR-produkter gjør. Årsaken til det er at AuraVisor faktisk har en fullverdig datamaskin bygget inn i brillene.

AuraVisor-brillene og den medfølgende Bluetooth- håndkontrollen.
AuraVisor-brillene og den medfølgende Bluetooth- håndkontrollen. Foto: Kickstarter

Dermed er meningen altså at brillene skal kunne brukes som en hundre prosent selvstendig, mobil enhet, uten behov for kabler eller tilkobling til andre enheter. Produktet skal ifølge utviklerne også være enkelt i bruk.

Brillene kan imidlertid kobles til en PC, slik at du kan laste ned VR-spill- og applikasjoner, samt for å kjøre mer avanserte VR-applikasjone enn det brillenes egen maskinvare kan takle. AuraVisor kommer både med Wi-Fi, Bluetooth og HDMI, og leveres med en Bluetooth-håndkontroll.

Android-basert

Systemet baserer seg på en proprietær programvareplattform som er basert på Android, og skal tilsynelatene få en egen butikk for VR-applikasjoner. Maskinvaremessig har brillene er firekjerners, uspesifisert prosessor, 16 GB lagringsplass for kan utvides til 64 GB via mikroSD og et innebygget batteri som ifølge utviklerne holder til fem timers bruk.

Skjemstørrelsen er på 5 tommer, og oppløsningen er på 1920 x 1080 piksler per øye, og forsinkelsen ligger på 20 millisekunder, som skal være sammenlignbart med både HTC Vive og Oculus Rift-brillene. 

Produktet har hittil samlet inn cirka 40 000 dollar av et mål på 153 000 dollar med 29 dager igjen. Det er uvisst hvor mye den endelige forbrukerutgaven vil koste, men på Kickstarter må du love bort minst 200 dollar, rundt 1600 kroner, for et eksemplar. Salget skal starte i mai neste år. Mer informasjon finner du på Kickstarter, og se også video under.

Microsoft har også kastet seg inn i VR: Her er selskapets Google Cardboard-konkurrent »

(Via BBC)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen